Inimkonna arengu taga peitub ülimalt lihtne (ja seksikas) saladus: juba algusaegadest peale on naised alateadlikult mehi välja peilinud ja ligi tõmmanud just nendel päevadel, mil nad on kõige viljakamad. Kuigi nad ei olnud sellest perioodist ise teadlikud, olid nad tõenäoliselt just sel ajal koopameeste kaisus. See aeg (ovulatsiooniperiood) on tavaliselt umbes 14 päeva enne järgmise menstruatsiooni algust. Nüüd on uuringud tõestanud, et loomuliku menstruaaltsükliga naisel (ehk siis sellel, kes ei tarbi pille ja muid hormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid) on ovulatsiooniperioodi ajal ikka veel säilinud käitumuslikud ja füüsilised viljakuse kõrghetke tunnused, mis muudavad ta vastupandamatuks.

Sa oled vormikam

Uuringud näitavad, et ovulatsiooniperioodi ajal su keha muutub. Sinu rinna- ning puusajoon on rohkem rõhutatud ja rinnad sümmeetrilisemad — need mõlemad on viljakuse ja hea tervise märgid. Ja isegi kui sa ei ole neist pisimuutustest ise teadlik, märkavad neid teised. Ühes hiljutises uuringus näidati osalejatele pilte erinevates tsükli faasides olevatest naistest ning nad valisid atraktiivsematena välja just need, mis olid tehtud ovulatsiooniperioodi ajal.

Sa oled vastupandamatu

Pole vahet, kas tegemist on su oma mehe või võõraga, sind tahetakse kõige rohkem just sel perioodil. Lisaks sinu kutsuvamale välimusele tõmbavad ka feromoonid mehi sinu poole kui magnetiga. Uuringud on näidanud, et mehed eelistavad just ovuleeriva naise lõhnaga riideid muul perioodil kantutele. Nii et ära imesta, kui just sel ajal kuus otsustab su mees ootamatult näiteks firmapeole kaasa tulla. On tõestatud, et mehed tajuvad naise kõige viljakamal perioodil kaaslase kaitsevajadust (loe: tahtmist sind kontrollida). Kuna ta soovib just nüüd igal pool su lähedal olla, on ehk õige aeg teha ettepanek ta vanematega kohtumiseks. Alatu? Aga siiski!

Loe Cosmo juulinumbrist:
* Intervjuu: Cameron, kes kõnnib omapäi.

* Armu-ekspert: kuidas töötab mehe aju?

millal ta petab? milline vallaline sa oled?

* Glamuuri comeback: 4 võrgutavat juuksestiili

* Õpi kehakeelt. Sinu boonus: parem mees, töö, välimus

*Cosmo psühholoogia. Jäta endast märk

*Bikiinid,mis sobivad su figuuriga
Sa oled flirdiboss

Tead ju küll neid õhtuid, kui koju jõudes mõtled, et mis täna õieti toimus!? Said jutule paljude kompude kuttidega ja flirtisid meeletult selle asemel, et sõbrannadega lauas istuda… Võid selle eest taas ovulatsiooniperioodi tänada. Uuringud näitavad, et kuu viljakaimal ajal on üsna tõenäoline, et lähed välja ja tahad kohtuda meestega. Oled hõivatud? Ägeda klubibaarmeniga sobib ju ikka flirtida. Võib arvata, et nendel päevadel märkad ka teisi mehi peale oma partneri ning tahad, et sindki märgataks. Nii et naudi seda flirdirallit ja ammuta tähelepanust energiat, mida saad hiljem kodus kallima kaisus rakendada.

Sul on tohutu seksiisu

Östrogeeni- ja testosteroonitaseme tõus toob ovulatsiooniperioodi ajal automaatselt kaasa ka märgatavalt suurenenud libiido. Selline seksikas muutus peegeldub kohe su käitumises, suhtumises… ja valmisolekus mehega voodisse hüpata. Hiljutine Minnesota ülikooli uuring leidis, et just sel ajal valid sa väljaminekuks kapist dekolteed ja jalgu rõhutavaid pluuse-seelikuid ning killer-kontsi, mis presenteerivad kõige paremini su seksivalmis keha.

Ovulatsiooniperioodi kolm kõrvalmõju

Oled sõbrannadega bitchy

Naised on just sel perioodil teiste naiste suhtes kõige võistluslikumad ning valmis üksteist meeste tähelepanu nimel saboteerima, ütleb Minnesota ülikooli teadlane Kristina Durante.

Sind köidab serial “Vampiiripäevikud”

Sel ajal paeluvad sind klassikaliselt selge lõuajoonega superheas vormis mehed, seega pole ime, et naised ihalevad just siis ekraani-action´it — Ian Somerhalderi-maraton viib mõtted vallatutele radadele.

Sa teenid rohkem raha
Cosmopolitan

New Mexico ülikooli uuring leidis, et sületantsijad teenisid ovulatsiooniperioodil 80% rohkem jootraha. Sama efekt toimib ka siis, kui töötad baaridaami või klienditeenindaja.