Uuring tõestas, et kiirtoidu söömine pärast trenni mõjub samamoodi kui spordijook või valgubatoon, sest see taastab samuti keha glükogeeni — sahhariidi, mis hoolitseb keha energiavarude eest. Kõik burksi ja friikate fännid võivad nüüd pärast trenni rahumeeli mäkki minna.

Uurimus viidi läbi Montana Ülikoolis. Grupp mehi pandi veloergomeetritele, kus nad pidid sõitma 90 minutit — end glükogeenist tühjaks. Pärast sõitu oli meestel neljatunnine paus: neid toideti selle aja jooksul kaks korda: esimest korda kohe pärast sõitu ja teist korda kahe tunni möödudes. Pärast pausi saadeti mehed 20-kilomeetrisele rattasõidule, millele järgnes jälle taastumisperiood.

Kui enne teist sõitu analüüsiti sportlaste lihaseid ja verd, tuli välja, et kõigi sportlaste glükoosi- ja insuliinitase oli sama, kuigi osad jõid taastumiseks spordijooki ja sõid valgubatoone, teised aga kugistasid friikartuleid ja hamburgereid. Ka ei olnud kiirtoitu söönud sportlaste teise sõidu tulemused kehvemad kui Gatorade’i-meestel.

Nii et kui pärast trenni burksi-isu on, siis nüüd on see täiesti lubatud. Aga enne veel korra stopp! Üliolulised on toidu kogused. Kõige suurem burger ja lauatäis friikaid pole kunagi õige valik - see teeb sulle ka pärast trenni halba. Nii et ole mõistlik, niigi on ju juba vedanud!

Allikas: Science Daily