Uurimuse järgi, mille tulemused avaldati hiljuti väljaandes Nature, on lõpuks avalikustatud põhjus, miks naised alati kontoris külmetavad. Muidugi on süüdi mehed!

Nimelt on kontorite õhukonditsioneerid tavaliselt seadistatud “välja töötatud mugava temperatuuri valemi” järgi, aga ülla-ülla, kuna valemi töötasid välja mehed, siis ongi see mugav temperatuur välja töötatud keskmise mehe järgi, kes arvutuste järgi on 40-aastane ja kaalub 70 kilo. Nii ongi kontorites valdavalt seatud temperatuur selliseks, et keskmine mees tunneks end suurepäraselt. Kas pole mitte ebaaus, arvestades, et enamikes kontoritest on vähemalt pooled töötajatest naised.

Meeste kehad on keskmiselt suuremad kui naiste omad, lisaks on meestel keskmiselt parem metabolism. Seega toodavad meeste kehad ka rohkem soojust ja neil on kontori jahedas temperatuuris mugav töötada, samal ajal kui sina juba vaikselt mõtled, et peaks vist kodukontori sisse seadma.

Uurijad tunnistavad muidugi ka seda, et asja teeb veel hullemaks see, et ka naiste keskmine tööriietus laseb külma paremini ligi. On ikka vahe, kas seljas on pikkade säärte ja varrukatega ülikond või seelikuga kostüüm või veel hullem — kleit. Näiteks kasvõi see, et naiste riietel on lahtine kaelus, laseb külmal paremini ligi hiilida. Üleüldiselt — mida rohkem paljast nahka, seda kergemini külm n-ö kontidesse poeb.

Nii et naised, on aeg konditsioneeri kallale minna! Sellise asja puhul on tõesti häbiväärne, kui meeste mugavuse nimel naised kannatama peavad. Nii et mehed, leppige sellega, et me keerame temperatuuri juurde (muideks, välja on töötatud ka keskmise naise jaoks sobiv temperatuur — see on 24 kraadi — tahaks näha kontorit, kus selline temperatuur juba on) või muidu me hakkame kontoris kottpükste ja puhvaikaga käima!

Allikas: Time