Esiteks kaitsevad häbemekarvad sind põletike tekkimise eest. Ka 2016. aastal läbi viidud uuring tõestas, et suguhaigused, nagu herpes ja HPV, levivad sugulisel teel kergemini, kui häbemekarvad on eemaldatud.

See aga pole ainus risk, mis “põõsa” eemaldamisega kaasneb. “Karvade eemaldamine tõstab ka ärrituse ja mädapunnikeste tekkimise riski,” kinnitab günekoloog Lakeisha Richardson. “Raseerimisteraga raseerides võivad esineda pisikesed sisselõiked, mille kaudu bakterid pääsevad sinu organismi. Tekkinud ärritustunde tagajärjeks võivad olla pisikesed punnikesed, mida peab hullemal juhul opereerides eemaldama ja millest jäävad armid (olgu, selle tõenäosus on imepisike).”

Nii hirmuäratavalt, kui see ka ei kõla, ei tähenda see veel, et peaksid karvade eemaldamisest täielikult loobuma. Kõige ohutum viis selleks oleks võtta appi väikesed käärid ja end lihtsalt sealt alt poolt trimmida. Kui soovid siledamat tulemust, on vahatamine ja laseriga karvade eemaldamine ohutumad kui raseerimine. Soovitame võtta ka probiootikume, mis aitavad vaginaalset pH taset tasakaalus hoida ja kui juhtubki, et lõikad raseerimisteraga sisse, puhasta tekkinud haavad koheselt. Lisaks tasuks pärast karvade eemaldamist oodata seksimisega vähemalt 24 tundi.

Allikas: Well+Good/Naisteka arhiiv