Tuleb välja, et kõige suuremad tegurid, mis põhjustavad puhitustunnet, on salatid, mida enamik kontoriinimesi otsustab lõuna ajal süüa. Salat tundub inimestele tervisliku valikuna, ehkki sisaldab tihtipeale liiga suures koguses salatikastet. Lisaks kastmele tekitavad puhitusutunde erinevad köögiviljad, mis võivad tekitada kõhugaase, samuti on salatites laktoosi ja gluteeni sisaldavad toiduained. Paljudel inimestel on aga laktoosi- ja gluteenitalumatus, ilma et nad ise sellest teadlikud oleksid.

Osad inimesed joovad päev läbi gaseeritud vett tavalise vee asemel, ka see tekitab päeva lõpuks puhitustunde.

Kolmas tegur, mis tekitab puhitustunnet, on liigne teraviljatoodete tarbimine. Paljude inimeste jaoks on söödavat kogust raske seedida ja see tekitab kõhus ebamugavust. Teraviljatooted sisaldavad tihtipeale ka suurtes kogustes jahu ja suhkrut, mis ei mõju seedimisele üldse hästi.

Selleks, et mitte tunda puhitustunnet päeva lõpus, talita niiviisi:

Söö sagedamini, aga väiksemaid koguseid

Seedimisprotsessile ei mõju üldse hästi lapsepõlvest teada-tuntud tõde, et inimene peaks kolm korda päevas sooja toitu sööma. Palju parem on süüa tihedamini ja korraga vähem. Võta endale töö juurde kaasa väikeseid tervislikke snäkke, näiteks keedumuna, pähkleid, avokaadot.

Mine pärastlõunasele jalutuskäigule

Mingi aeg peale lõunasööki mõjuks hästi see, kui minna natukeseks kiirele kõnnile. Siis suudad ka paremini tööpäeva lõpuni vastu pidada ja tulla lagedale paremate ideedega, kui aju on vahepeal natukene puhkust saanud. See vähendab samuti õhtust puhitustunnet.

Joo tavalist vett

Gaasiga vee asemel eelista nüüdsest janu korral tavalist vett. Kui see tundub liiga igav, lisa sinna erinevaid puuvilju maitse jaoks. Sa ei pea gaseeritud vett täielikult oma menüüst välja viskama, aga hea oleks vähendada tunduvalt selle tarbimist.

Allikas: Good Advice