Meestel esineb seda haigust vähe, aga naistest on erinevate uuringute järgi vähemalt 50-60% seda haigust vähemalt ühe korra põdenud. Seda teavad kõik, et tuleb hoiduda külmetamisest, aga kui sa lisaks enda soojas hoidmisele jälgid, et kuus järgnevat tingimust oleks täidetud, siis oled sa enda põiepõletiku riski miinimumini kahandanud.

1. Joo regulaarselt vett

Ei, sa ei pea jooma kolm liitrit päevas, jälgi lihtsalt, et sa püsiksid hüdreeritud — kui sa tunned janu, siis see on juba dehüdratsiooni märk.

2. Käi alati pärast seksi pissil

See on äärmiselt oluline, sest nii saad lahti “soovimatutest külalistest” oma vagiinas — kui sa seda ei tee, võivad uued bakterid end kähku mugavalt sisse seada ja vohama hakata.

3. Joo iga päev profülaktika mõttes klaas jõhvikamahla

Jõhvikamahlas sisaldub selline naturaalne antiseptiline aine, mis ei lase bakteritel põieseinale kinnituda.

4. Pühi peput eest tahapoole

Jaa, saame aru, et see kõlab nii, nagu õpetaks last, aga kõik seda siiski veel ei tea, et kui pühid vastupidi, satuvad pahad bakterid tagantpoolt sinna, kuhu nad sattuma ei peaks ja nende tekitatud ärritusest võib välja areneda põiepõletik.

5. Ära hoia häda kinni

Kui kannatad pissihäda, läheb põis pingesse ja pidev pinge võib tekitada põiepõletiku. Nii et kui on häda, mine kohe tualetti.

6. Ära kanna (kodus) liibuvaid pükse

Isegi kui oled harjunud väljas ainult kitsastes teksades või retuusides ringi lippama, siisvähemalt kodus kanna laiu pükse, et su vagiina saaks hingata. Muidu ta higistab, bakterid tunnevad ennast nagu kodus ja paljunevad jõudsasti.

Allikas: She Knows