Punane imevili kirss — universaalne abimees nii tervisehädade kui vananemise vastu

 (8)
Kaubad Nõmme turul
Kaubad Nõmme turulFoto: Vallo Kruuser

Kõik teavad lapsepõlvest saadik, mis on kirss. See õitseb imeliselt, viljad valmivad kiiresti ning on ilusad ja maitsvad. Paljud ei oska isegi ette kujutada, kuivõrd kasulik ja väärtuslik on kirss ning kui universaalne see on oma ravivate omaduste tõttu. Kirssi kasutatakse laialdaselt rahvameditsiinis tervisehädade kõrvaldamiseks ja paljude haiguste ravimisel ning lisaks aitab see säilitada noorust ja head väljanägemist pikkadeks aastateks. Ametlik meditsiin kasutab apteegipreparaate, milles kasutatakse kõiki kirsi osasid. Kirsist on valmistatud teesid, ürditeesid, tõmmiseid, keediseid, segusid ja eliksiire juba tuhandeid aastaid ning seda peetakse universaalseks ravimiks.

Miks on kirsside söömine meile kasulik?

Sest kirss:

  • Mõjub toniseerivalt, rahustavalt, diureetiliselt, kergelt lahtistavalt, rögalahtistina, põletikuvastaselt, antioksüdandina, valuvaigistavalt, spasmolüütiliselt, krampidevastaselt, viiruste ja bakterite vastaselt, antiseptiliselt, kapillaare tugevdavalt, skleroosivastaselt jne.
  • Mõjub hävitavalt düsenteeria ja teiste nakkustekitajate puhul, nagu stafülokokk ja streptokokk.
  • Parandab söögiisu ja seedimist; kustutab janu; pakub leevendust kõhulahtisuse, kõrvetiste, iivelduse ja isegi oksendamise puhul.
  • Vähendab põletikke lihastes ja treeningujärgset lihasvalu, soodustab lihaste taastumist pärast vigastusi või liigseid füüsilisi harjutusi ja koormust.
  • Säilitab normikohast glükoosisisaldust veres.
  • Puhastab organismi toksilistest ainetest.
  • Viib organismist välja liigset kolesterooli, vedelikku, kusi- ja lämmastikhapet; vähendab turseid.
  • Vedeldab verd, vähendab vere liigset hüübimist, peatab verejookse.
  • Taastab kilpnäärme kudede morfoloogilise struktuuri ja normaalse toimimise (korrigeerib selle nii hüpo- ja hüperaktiivsust), soodustab kilpnäärmes tekkinud sõlmeliste moodustiste ära imendumist.
Seotud lood:

Allikas: Remedyway.ee

Loe kindlasti veel: Kuus põhjust süüa rohkem kirsse ja mureleid