1. Kohv aitab su kehal niiskustaset säilitada

Kohv ei vii su kehast vett välja! Tegelikult võib ta olla sama niisutav kui vesi, väidavad Birminghami ülikooli teadlased. Miks mitte oma hommikut siis klaasitäie sidrunivee asemel hoopis tassi kohviga alustada?

2. Kohv aitab su mälu parandada

Lisaks paljude kodudes läbiviidud katsetele, mis on tõestanud, et hommikuse kohvita on võimatu midagi meelde jätta, viisid uuringu läbi ka teadlased. Selgus, et katsealused, kes tarbisid kofeiini, omasid järgmisel päeval paremat mälu kui need, kes kofeiini ei tarbinud.

3. Kohv võib maksa tervislikkusele kaasa aidata

Juhtub, et aeg-ajalt pakume me oma maksale tõelist pinget ja ei hoolitse tema eest nii kui vaja. Küll aga tõttab sel puhul appi kohv — kofeiin aitab eemale peletada maksa rasvumist ja maksavähki!

4. Kohv hoiab depressiooni eemale

Neuroloogid on leidnud, et kohvijoojatel on palju väiksem võimalus depressiooni haigestuda kui neil, kes seda üldse ei joo. Eeldatakse, et põhjuseks on joogis leiduvad antioksüdandid. Loomulikult on puu- ja juurviljades leiduvad antioksüdandid parema toimega, kuid siiski — tass kohvi ei tee sulle halba!

5. Kohv aitab sul trenni teha

Kui mõni meeskonnakaaslastest sulle enne trenni joodava kohvi kohta märkuse teeb, siis võid selle ühest kõrvast sisse ja teisest välja lasta. Sportlased, kes joovad enne treeningut või võistluseid kohvi väsivad aeglasemalt, jaksavad rohkem ning on psühholoogiliselt paremini valmistunud. Ilmselt seisab sinu ja Olümpiamängude vahel just hommikune kohviring!

Allikas: Marie Claire