Mustikad
Sisaldavad suures koguses antioksüdante, mis tugevdab maksa ja silmi, toetab sisesekretsiooninäärmeid ning tugevdab immuunsüsteemi. Ääreni täis C-vitamiini ja pektiini, mis on kasulik seedimisele, langetab halva kolesterooli taset ning hoiab veresuhkrut tasakaalus. 

Vaarikad
Vaarikad sisaldavad kiudaineid, mis stabiliseerivad veresuhkru taset ja antotsüaniide, mis kaitsevad rakumembraane, olles vähktõvevastaste omadustega. 

Mustsõstrad
Kiudainerikkad ning täis C-vitamiini, antotsüaniine ja karoteeni, mis kaitseb silmi, aju ja südame-veresoonkonda. 

Tomatid
Tomatid sisaldavad muuhulgas lükopeeni, mis kaitseb vähi ning veresoonkonna haiguste vastu. Tomatid aitavad gastriidi puhul, vähendavad maomahla happelisust, verevaesust ning jõuetuse vastu. 

Kartulid
Kartul sisaldab palju C-vitamiini ning täidab kõhtu pikka aega. Kartuli koore all on palju kiudaineid, kaltsiumi, rauda, tsinki, fosforit ja B-vitamiini. 

Kapsas
Valges peakapsas on näiteks rohkem C-vitamiini kui sidrunis, lisaks B-vitamiini, K- ja E-vitamiini ning vähivastast karotiini.

Punapeet
Punapeet tugevdab verd ning maksa ning on täis antioksüdante. Tugevdab soolte tegevust, alandab vere kolesteroolisisaldust, parandab maksa ainevahetust. Peet aitab ka kõhukinnisuse, põletike, veresoonte lupjumise, astma ja kilpnäärme alatalituse puhul.

Küüslauk
Küüslauk on looduslik antibiootikum, mis aitab võidelda viiruste, seente, bakterite ja parasiitidega. Tugevdab immuunsüsteemi ning toetab kasulikke baktereid. Küüslauk aitab vältida kõrget vererõhku, maohaavandid ja  toodab organismis vananemist aeglustavaid kemikaale.

Brokkoli
Brokkoli sisaldab antioksüdante, mis aitavad vähendada dementsushaiguste riski. Brokkolis leidub rikkalikult karotiini, kaltsiumi ja rauda.

Spinat
Spinatis on palju kasulikke vitamiini, rauda ja foolhapet, mis on vajalik just lapseootel naistele. Kõrge raua-, joodi- ja kaaliumisisalduse tõttu soodustab vereloomet ja sisesekretsiooninäärmete tegevust ning aitab kehvveresuse korral. 

Petersell
Kui tahad tugevdada immuunsüsteemi, suurendada süsivesikute põletamist ning vaevled kõrge vererõhu käes, siis peaksid tarbima peterselli. Taimes leidub ka palju rauda, kaltsiumi, A- ja C-vitamiini, beetakaroteeni ning foolhapet. 

Alikas: nyttigfrukt.se