Uus uuring, mille tulemused avaldas ajakiri Journal of Agricultural and Food Chemistry, tõestas, et hapendatud piimatooted on väga olulisel kohal seedimise ja üldise tervise parandamises.

See Taani uuring tegi kindlaks, et juustus sisalduv butaanhape ehk võihape muudab toidu eriti kiiresti energiaks. Üks teine uuring on tõestanud, et butaanhape on eriti kasulik seedetraktile ja aitab leevendada ärritunud soole sündroomi, sest sellel on tugev põletikuvastane toime.

Taani uuring tõestas ka seda, et kõrgem butaanhappe tase madaldab kolesteroolitaset. Sellega on seletatav ka n-ö prantslaste paradoks — fakt, et kuigi prantslased söövad palju küllastunud rasvhappeid sisaldavaid toite, esineb neil vähem südamehaigusi, kuigi küllastunud rasvade tarbimine peaks ju südamehaigusi soodustama.

Nii et armasta juustu edasi ja sinu kõht ja süda tänavad sind!

Allikas: She Knows