Eksperdid hoiatavad, et me ei tohiks lasta end liiga palju mõjutada inimeste välimusest. Kui meie hinnang põhineb teise välisel ilul, ignoreerime samas peidetud, kuid näiteks üliolulist vererõhku, suitsetamisharjumust ja kolesteroolitaset.

Lisaks võivad kallid ilutooted muuta ka elutuimad juuksed ja kahvatuima naha tervislikult säravaks ning ilukirurgia kaotada rämpstoidust kogunenud lisakilod.

Kui 2500 inimest hõlmanud uuringus anti osalejatele pildid saledast, päevitunud ja blondist naisest ning keskmise, veidi ülekaalulise ja kahvatu välimusega mehest, arvas pea kaks kolmandikku, et naine näeb tervem välja.

Kuid lihtne tervisekontroll näitas, et mees oli tegelikult tunduvalt paremas vormis.

Kuus vastanut kümnest arvas, et särav nahk ja kaunid juuksed on hea tervise tunnusteks, kuigi mõlemat on võimalik saavutada kosmeetikatoodete abiga. Samas mõjutab näiteks kõrge vererõhk kolmandikku täiskasvanuist ning kahekordistab infarktiriski. Sümptomeid pole aga tavaliselt enne märgata, kui juba hilja.

Teadlaste sõnul näitab ka sale keha, mida tihti võrdsustatakse tänapäeval ilu sümboliga, et inimene võib kannatada alatoitluse või söömishäirete all. Lisaks võib tegu olla ka sügavama terviseprobleemi, näiteks kilpnäärme ületalitlusega.

Allikas: Daily Mail