Seedimisele hea

Mee antimikroobsed omadused aitavad kaasa seedeelundkonna normaalsele toimimisele. Uuringud on leidnud, et toidud, mille valmistamisel on suhkru asemel kasutatud mett, vähendavad mükotoksiinide kahjuliku mõju. Ajurveeda meditsiini uskumuste kohaselt aitab mesi parandada seedeprobleeme. Üks võimalus mett targalt tarbida on segada hommikuti kokku soe vesi, lusikatäis mett ja sidrunimahl – soovitame seda juua kohe peale ärkamist. See on tõeline tervisejook!

Aitab kaasa kvaliteetsele unele

Sa oled arvatavasti joonud enne magama jäämist kummeliteed meega, et tuleks rahulik ja mõnus uni. Looduslikud suhkrud mees tõstavad sinu insuliinitaset ja lubavad ajul trüpofaani (aminohape, mis vabastab kehas serotoniini, mis vastutab meie heaolu ja lõõgastumine eest) omastada. Ajurveeda meditsiin kasutab mett ka võitlusel unetuse vastu.

Ravib aknet

Erinevad ilutegijad kasutavad mett isetehtud maskides kogu oma headuses ära. Sellel on põletikuvastased ja looduslikud antibiootilised toimed. Seetõttu sobib mesi hästi koduseks akneraviks. Mainida tuleb siiski, et kõigi akne juurpõhjused on erinevad ja seetõttu ei mõju mesi kindlasti sama efektiivselt, kui erinevad ravimid. Siiski, mõne üksiku punni vastu võitleb mesi hästi ja pealekauba teeb see naha pehmeks ja mõnusaks!

Parandab haavu

Mett on kasutatud haavade parandamiseks juba iidsetest aegadest ja hiljuti on tunnustatud seda väidet ka tänapäevases meditsiinis. Nimelt võitleb mesi halbade bakteritega, mis põhjustavad haavades infektsioone. Mesi on efektiivne ravi ka põletushaavade ja põletiku vastu, seda tänu oma antibakteriaalsetele omadustele. See magus võlurohi aitab tervenemisprotsessile kaasa ja kiirendab seda. Järgmine kord, kui põlve või küünarnuki katki kukud, võid kvaliteetset orgaanilist mett katkisele kohale julgelt peale määrida.

Ravib kuseteede infektsioone

Mett peetakse traditsiooniliseks koduseks kuseteede probleemide ravijaks. Lisa mett ravitee sisse. Mees leidub antibiootiliste omadustega ensüümi glükoosoksüdaas, mis toimib kui antiseptik ja puhastab keha seestpoolt. Samas on selle probleemi puhul oluline pöörduda arsti poole ja otsida ka professionaaslet ravi, sest kuseteede infektsioon võib levida edasi sinu neerudesse ja muutuda tõsiseks probleemiks.

Võitleb allergiatega

Mõned inimesed usuvad, et kohaliku kodumaise mee tarbimine töötab kui allergiavastane rohi. Seda seetõttu, et mesi sisaldab kohalike taimede õietolmu, mille tarbimine laseb kehal sellega harjuda ja kohaneda. Seda teooriat toetavad mõned väited, aga hetkel pole antud uskumusel siiski piisavalt meditsiinilisi tõendeid.

Allikas: My Domaine