Koostis:

  • toiduõli
  • munakollane
  • mesilasvaha

Valmistamine:

Valage emaileeritud nõusse klaas õli, lisage sinna tikutoosisuurune tükk vaha ja pange see väiksele tulele, et vaha hakkaks sulama. Eelnevalt keedetud munast eraldage munakollane, poolitage see, suruge kahvliga pudruks ja sõrmede vahel pudistades lisage see aegamööda kuuma vaha-õli segusse (õli hakkab nõus keema, kui kuulete prõksuvat häält ja just siis lisage sinna ka munakollane).

Juba esimeste munakollase tükkide lisamisel hakkab segu vahutama, mistõttu hoidke läheduses lapp. Kui vaha on kollast värvi (st, et see on salvi jaoks kõige parem), võib kogu kausi sisu voolata kausist välja. Võtke siis kausist lapiga kinni ja eemaldage see mõneks ajaks tulelt, et see rahuneks. Segage kogu aeg ja nii umbes kolm korda!

Salv ongi valmis ja jääb üle vaid kurnata see läbi kahekordse kapron kanga (kardina tüll). Kuna vaha on kapriisne, ei sobi selleks marli.

Klaasnõus säilib salv kuni kümme kuud!