Miks vesi?

Lihtne ja loogiline: su keha koosneb väga suures osas veest ja peaaegu kõik su kehalised funktsioonid nõuavad vedelikku. Seega, kui sa ei joo piisavalt vett, langeb koheselt ka su energiatase ja tunned end väsinuna, sest su keha peab nägema natukene rohkem vaeva, et funktsioneerida. Siis on ka raskem trenni teha ja õhtuti uinuda — mõlemad asjad, mis mõjutavad omakorda su immuunsussüsteemi.

Aga, mis kõike olulisem, veel on sel oluline osa lümfi tootmisel, mis on läbipaistev kehavedelik, mis kannab kehas laiali vererakke, rakulisi immuunsuse kandjaid ja toitaineid, et eemaldada kahjulikke patogeene ja jääkaineid (võta lümfisüsteemi kui su keha drenaaži).

Joo, aga tee see enda jaoks lõbusaks

Kui suviti on lihtne vett juua, sest klaasike vedelikku mõjub kehale jahutava ja värskendavana, siis me ei mõista sind hukka, kui talvel tundub ahvatlevam pigem soe kruusitäis kakaod. Aga kui sa ei taha pool talve mööda apteeke joosta, siis pead keha siiski seespidiselt niisutama.

Vee joomine on üks parim viis, kuidas oma immuunsussüsteemi tugevdada ja keha haiguste eest kaitsta ning see ei pea olema igav.

Siin on mõned viisid, mis muudavad selle lihtsamaks:

1. Muuda selle maitset: lisa vette näiteks piparmündilehti, kurki või hoopis viil sidrunit

2. Ammuta vedelikku läbi toidu, süües näiteks tooreid puu- ja juurvilju nagu marjad, beebiporgandid, seller ja kurk

Kuigi paljud asjad mõjutavad aasta läbi su immuunsussüsteemi, siis vee joomine aitab sul endal seda kontrollida. Seega, klaas põhjani!

Allikas: mindbodygreen.com