Ole produktiivne

Iga kord kui ma ei ole olnud nii produktiivne kui oleksin soovinud, rikub see peaaegu alati mu tuju. Olen kindel, et Sa tead seda tunnet. Kui oled jõudnud midagi vähe teha, tunned nagu ei oleks Sa midagi saavutanud. See tunne “mitte midagi saavutanud” ei ole just parimate killast.

Kui olen produktiivne, aktiivne, loov ja saan asjad reaalselt tehtud, tunnen ennast palju õnnelikuma, energilisema ja edukamana. Mida iganes Sa oled edasi lükanud, tee see täna ära! Sa veel tänad ennast selle eest.

Jää enda sõnadele kindlaks

“Sa oled see, mida teed, mitte see, mida ütled.“ — C-G. Jung

Kui jääd kindlaks enda sõnadele, siis usun, et oled hämmastunud selle tulemustes. Inimesed, kes jäävad enda öeldule kindlaks on alati õnnelikumad. Seda saab vaid saavutada olles enda vastu aus. Ära tee nimekirja, kus on 10-20 erinevat asja, mida päevas teha ja oota, et kõik saaks tehtud. Nii lood endale vaid tee pettumiseks. Ole realistlik ja tee mida suudad ning seejärel jää endale kindlaks.

Tee vähemalt üks oluline asi päevas

Olulisi asju saab määratleda järgnevalt:

  • isiklik areng
  • blogimine
  • positiivsed muutused
  • raamatu lugemine
  • videote loomine
  • kellegi aitamine
  • asjad, mis aitavad kaasa Sinu edule
Elukutse ei ole siinkohal oluline. Tõeliselt oluline on vaid see, mida SINA tunned, et peaksid päeva jooksul tegema. Võta fookusesse vähemalt üks asi ja keskendu, et teed seda iga päev. Olulised asjad loevad. Oleme õnnelikud tehes asju, mis meile tõeliselt midagi tähendavad.

Võta elu kui mängu

Tean, et vahel on raske elu keerdkäikudega hakkama saada, eriti kui see muutub tõsiseks ja stressirohkeks. Võttes elu liiga tõsiselt teeb see kasu asemel pigem kahju. Seda sellepärast, et:

  • oled vastuvõtlikum stressile
  • sul on suurem kalduvus negatiivsusele
  • leiad, et üha raskem on nautida aega iseendaga
  • leiad, et üha raskem on leida rahulolu

Seepärast peaksidki võtma elu kui mängu. Peaksid olema võimeline naerma enda üle, naeratama iseendale, end naerma ajama ja olema lapselikult tobe. Vaata elu läbi lapse silmade. Naudi elu sellisena nagu see on, vaata asjade helgemat poolt ja võta kõike kui mängu. Mängud on lõbutsemiseks ja elu samuti!

Ole enda vastu hea

“Enesearmastusel on väga vähe pistmist sellega, kuidas oled rahul enda välimise minaga. See on täielik leppimine iseendaga.“ — Tyra Banks

Maailmas on palju kohutavaid inimesi, kes üritavad Sind tõmmata endaga samale tasemele. On olemas inimesi, kes verbaalselt püüavad Sind rünnata ja Sinu karakterit seeläbi tuhmistada. Mitte kunagi ära lase kellegi negatiivsel arvamusel määratleda kes Sa tegelikult oled. Pead olema enda vastu hea, sest oled ainus, kes kuuleb oma mõtteid. Oled ainus, kes nendega elama peab. Seega armasta ennast täpselt sellisena nagu oled. Naudi iseenda seltskonda, ole rahul oma väljanägemisega ja võta omaks enda erilised iseloomuomadused. Sa väärid seda!

Tee midagi, mis sind naeratama paneb

Kui armastad midagi teha, siis lihtsalt tee seda. Kui armastad teha muusikat, kirjutada sõnu ja laulda, siis tee seda! Kui Sul on olemas kirg millegi vastu, peaksid tegema seda iga jumala päev. Kui armastad teisi naerma ajada, siis tee seda nii tihti kui saad. Igapäev peaksid tegema seda, mis Sind naeratama paneb. Eesmärk on olla õnnelik, seega lihtsalt tee seda ja tee seda hästi!

Vabane rutiinist

Rutiini sattudes võib see igavusest tappa. Eriti siis, kui oleme järginud üht rutiini liiga kaua. Võib-olla vajad Sa oma ellu midagi uut, midagi värskendavat, midagi erinevat? Selle asemel, et minna hommikul jälle sama teed pidi tööle, peaksid oma teekonda pisut muutma. Selle asemel, et töötada kodus 24/7, peaksid proovima töötamist pisut eemal. Ainult Sina tead milline on Su rutiin seega, kui on aeg seda muuta, astu vajalikud sammud kohe. Kirjelda enda tüüpilist rutiini ja seejärel selgita välja, mis vajab muutust, mis eemaldamist ja mis kohendamist. Värsked muutused ja uus suund teevad Sind palju õnnelikumaks. Oleme inimesed ja muutus on meie elus hea ning vajalik!

Allikas: Ärikatel.ee