Kuivad ja karedad

Huuled hakkavad kuivama, kui sul on tõsine veepuudus. Nii et selle asemel, et järjekordne kiht huulepalsamit peale kanda, võta parem suur klaasitäis vett ja tegele probleemiga seespidiselt. Proovi iga päev juua paar klaasitäit rohkem vett, seejärel tee huultele spaa: koori neid ning poputa luksusliku niisutusega (näiteks mesi on väga hea niisutaja).

Kindlasti ei tohi sa kuivi huuli keelega lakkuda, sest sülg kuivatab huuli veelgi.

Nurgad katki

Katkised suunurgad vihjavad B-vitamiini puudusele, samuti annavad märku sellest, et sul võib olla seennakkus.

Värvimuutus

Esimene asi, mis huulte värvi muudab, on suitsetamine, nii et jäta parem kohe maha. Tõsisemalt rääkides näitab pikaaegne ja püsiv värvimuutus probleeme maksaga. Kindlasti peaksid arsti juures käima siis, kui huuled ei võta nädala jooksul oma normaalset värvi tagas ning kaasnevad muud sümptomid.

Paistetus

Paistes huuled näitavad tavaliselt allergilist reaktsiooni. Tõenäoliselt oled kokku puutunud või söönud midagi, mille vastu oled tundlik. Kui huulte paistetusega kaasneb paistes keel, huulte kipitus, kraapimistunne kurgus, peaksid kiiresti arsti juurde minema, sest tegu võib olla eluohtliku reaktsiooniga.

Värvikaotus

Huuled muutuvad heledamaks näiteks siis, kui sa ei viibi piisavalt päikese käes. Mine jalutama, naudi päikest (mõistlikult muidugi) ja kui jume mõne nädala jooksul tagasi ei tule, pöördu kindlasti arsti poole, et kindlaks teha, et tegu pole aneemia või kasvajaga.

Tundlikkus

Tundlikkust põhjustab tavaliselt allergia, mis on tekkinud mingi välispidise mõjutaja tõttu. Jälgi, millal tundlikkus tekib — äkki ei meeldi su organismile su uus hambapasta või huulepulk?

Herpes

Herpest põhjustab su organismis pesitsev viirus, millest paraku ei olegi võimalik lahti saada. Aga niipea kui tunned kipitust või sügelust huulel, mis annab märku tekkima hakkavast villikesest, tõtta apteeki ja küsi ravimit. Mida kiiremini ravi peale saad, seda suurem on lootus, et villid väga laiali ei levi ja pääsed kergemalt. Herpes annab endast tavaliselt märku siis, kui immuunsus on maas — näiteks külmetushaiguse ajal või kohe pärast seda, pärast rasket pidu või intensiivset päikesekiirgust.

Millised siis huuled olema peavad?

Pehmed, siledad ja kaunilt roosad. Hullutava musisuu saamiseks ja hoidmiseks joo palju vett ning hoidu liigsest külmast, tuulest ja päikesest ja poputa oma huuli niisutava palsamiga!