Magneesium on üks neist mineraalidest, millele inimesed tavaliselt ei oska tähelepanu pöörata, aga peaks. Toome ära seitse füüsilist ja neuroloogilist sümptomit, et sind võib kimbutada just magneesiumipuudus ja sa peaksid seda rohkem manustama hakkama.

1. Ärevus ja/või hüperaktiivsus

Need on kaks põhilist neuroloogilist magneesiumipuuduse sümptomit. See mineraal on vajalik, et aju närvirakud saaksid normaalselt toimida. Magneesium tasakaalustab ka elekrolüütide taset kehas, mis mõjutavad aju tööd.

2. Depressioon

See on muidugi väga keeruline haigus ja võib olla mõjutatud paljudest faktoritest ja erinevate toitainete puudusest. Aga magneesiumil on siin suur roll, sest see toetab aju tööd.

3. Lihasvalu

Lisaks neuroloogilistele väljendub magneesiumipuudus ka neuromuskulaarsetes sümptomites nagu näiteks vastikud lihaskrambid, spasmid, tõmblused jne. Üks magneesiumi esmastest ülesannetest on lihaste lõdvestamine.

4. Iiveldus ja/või oksendamine

Magneesiumipuudus ajab seedimise sassi. Lihtsalt ärritustundest kõhust kuni iivelduse ja oksendamiseni — neid gastrointestinaalseid funktsioone aitab magneesium stabiliserida.

5. Kõrge vererõhk

Paljud uuringud on kinnitanud kõrge vererõhu seost madala magneesiumitasemega kehas. Muidugi põhjustavad kõrget vereõhku paljud keha füsioloogilised funktsioonid, nii et selle probleemiga tuleb kindasti arsti poole pöörduda.

6. Insomnia

Krooniline unetus ja paljud teised unehäired on tihti magneesiumipuudusega seotud. Magneesium aitab reguleerida meie une ja ärkveloleku tsükleid sellega, et aitab õhtul uinuda ja rahulikult ärkamata magada.

7. Energiapuudus

Magneesiumipuudus kehas paneb kulutama rohkem energiat, nii et tulemuseks võivad olla kurnatus ja stress. Madal magneesiumitase kehas vähendab ka inimese vastupidavust, kahjustades südame ja musklite tervist.

On palju viise, kuidas magneesiumitaset kehas tõsta ja parim neist on muidugi õige toitumine. Palju magneesiumi sisaldavad rohelised lehtköögiviljad, oad, pähklid, seemned, täisteratooted, kuivatatud puuviljad, banaan, avokaado, jogurt ja ka tume šokolaad. Kui aga toitumise abil vajalikku magneesiumi keha jaoks ei tagata, tuleb seda juurde võtta. Uuri apteegist.

Allikas: Power of Positivity