Soovitame seitset looduslikku võimalust ravida halba hingeõhku õigete toiduvalikute abil.
1. Joo rohkem vett
Dehüdratsioon on üks halva hingeõhu kõige tavalisemaid põhjuseid. Vähene joomine põhjustab halbade bakterite levikut suus ja sellest tulenevalt halba hingeõhku. Tillukesed mikroobid toituvad suhu jäänud toiduosakestest, vabastades halvalõhnalisi jääkprodukte, mis panevad hingeõhu lehkama. Ja sülje vähesusest tingitud kuiv suu ainult süvendab probleemi.
Vett juues aitad sa kaasa antibakteriaalse sülje tekkimisele. Kuna sülg on täis hapnikku, on pahalastel palju raskem ellu jääda, kuna nad vajavad vohamiseks hapnikuvaest keskkonda. Samuti sisaldab sülg ensüüme, mis aitavad stimuleerida baktereid neutraliseerivate antikehade tootmist.
2. Lisa menüüsse tsinki
Halitoosi ehk halva hingeõhu levinud põhjuseks on tsingi puudus. Tsingil on antimikroobne toime ning see aitab kaasa patogeensete bakterite kahjutuks tegemisele. Kasuta hea imendumisega toidulisandit või söö rohkelt tsinki sisaldavaid toite nagu kõrvitsaseemned, kakao, mereannid jne. Tsingi puudus on seotud viletsa paranemise, madala immuunsuse ja põletikega. Halitoosi korral on tsingi toidulisandi kasutamine igati õigustatud.
3. Kasuta igapäevaselt ravim- ja maitsetaimi
Kuna halb hingeõhk võib olla seotud ka raskemetallide, pärmseene ülekasvu ja teiste toksiinide kuhjumisega organismis, siis on oluline probleemile seespidiselt läheneda. Üks võimalus on juua nõgeseteed, mis puhastab verd, viib kehast mürke välja, toetab seeläbi maksa ja neerusid, stimuleerib lümfisüsteemi ja turgutab neerupealseid — kõik see aitab halitoosi kõrvaldada.
Nõgese kõrval võib kasutada ka lutserni idusid, peterselli, piparmünti, tilli, apteegitilli, salveid, lagritsajuurt, võilille, kuldjuurt, punast päevakübarat, metsikut jamsi, mürri, sidrunit ja klorofülli (nt. klorerellat — ainurakset vetikat, millel on planeedi kõrgeim klorofülli sisaldus).
4. Võta piimhappebaktereid
Halva hingeõhu põhjustajaks on sageli ka vilets soolefloora. Kui seedesüsteem on antibiootikumidest, ainevahetusjääkidest ja viletsatest toiduvalikutest tekkinud patogeensete bakteritüvede poolt üleujutatud, võib probleem kergesti väljenduda ka ebameeldiva suulõhnana.