1. Istumine

Hommikul istud autosse, sõidad tööle, istud päev läbi laua taga, potsatad uuesti autosse ja sätid kodus end terveks õhtuks diivanile, kuni on aeg magama minna. Tuleb tuttav ette? Istumine aeglustab su ainevahetust, mis tähendab, et ka kõik immuunsüsteemile kasulikud ained imenduvad palju aeglasemalt. Lahendus? Liigu, nii palju kui võimalik! Kasuta treppe, jaluta mööda koridori, mine kaugemale restorani lõunat sööma.

2. Sul on valed kosmeetikatooted

Väga paljudes levinud kosmeetikatoodetes on sees ained, mis on tegelikult mürgised ja mida su keha ei oska vastu võtta ega neutraliseerida.

Loe lisaks:

3. Sa ei maga korralikult

See tõesti ei ole nali — täiskasvanud inimene VAJAB kaheksat tundi ööund, et normaalselt funktsioneerida ning terve püsida. Kui sa ei maga, ei tooda su keha melatoniini ja su immuunsüsteem ei tooda piisavalt valgeid vereliblesid, mis su keha bakterite eest kaitsevad.

4. Sööd liiga palju valku

Ülemäära valgurikas toit (eriti loomne valk) kiirendab vananemist ning nõrgestab immuunsust. Jälgi, et loomne valk ei moodustaks rohkem kui 10% su päevasest kalorihulgast.

5. Sa oled üksi

Inimene on siiski karjaloom ja üksi jäänud inimesed on suuremas stressis, stress on aga üks võimsamaid immuunsuse hävitajaid. Leia aega ja julgust, et sõprade või kolleegidega koos midagi ette võtta. Inimesed, kellel on teistega head suhted, on tugevamad ja jäävad vähem haigeks.

6. Tarbid liiga palju kofeiini

Kofeiin viskab vererõhu üles, mis tähendab, et su immuunsüsteem peab topelt tööd tegema, et seda uuesti normaliseerida.

7. Sa ei saa toidust piisavalt häid rasvu

Kõik rasvad ei ole halvad. Rasvad, mis tulevad kalast, avokaadost ja pähklitest toetavad immuunsüsteemi ning aitavad sul terve ja tugevana püsida.

Allikas: Womens Health