Portaalis PopSugar selgitab sertifitseeritud toiduohutuse spetsialist Katie Heil, et valmis tehtud toit peaks külmkapis säilima vähemalt kolm kuni neli päeva. See kehtib liha, salatite, suppide ja hautiste kohta. Kui sa tunned, et ei suuda valmis tehtud toitu nii lühikese ajaga ära süüa või soovid seda säilitada pikema perioodi vältel, oleks mõistlik toit sügavkülmutada.

Sügavkülmas peaks toit säilima kaks kuni kolm kuud, õigesti külmutatud liha aga isegi kuni kuus kuud. Kuid osade toitude kvaliteet langeb sügavkülmutamisega. Näiteks salatit ei tasu kunagi sügavkülmas hoida, see muutub liiga ebameeldivaks. Kui näed muudel toitudel imelikke jälgi peale sügavkülmutamist, tasub need kohad kas ära lõigata või kahelda terve toidu väärtuses.

Väga oluline on ka koht, kus toitu säilitada. Kõige parem on karp, kuhu ei pääse õhk sisse. Osad inimesed eelistavad plastikkotte, mida saab sulgeda, kuid need ei ole kõige kindlamad variandid. Plastikkotti võib siiski natukene õhku sisse pääseda, ja see on juba ideaalne koht bakterite levimiseks.