Lohutuseks, sa pole sellega kindlasti üksi ja tegemist on tegelikult hoopis väga levinud murega, milles on süüdi kõikuvad hormoonid ja hormoonide laadsed ained sinu kehas. Muide, mõnel naisel võib seetõttu esineda hoopis kõhukinnisust.

Hea uudis: sa ei pea olema totaalselt oma hormoonide käsutada. Kui sööd sel perioodil õigeid toite ja varustad keha vajalike toitainetega, on ka su vetsuskäimise harjumused tavapärased. Niisiis võiksid su menüüsse sel ajal kuuluda oomega-3 rasvhappeid sisaldavad toidud nagu lõhe või sardiinid, chia seemned, kanepi seemned, pähklid või kasvõi oomega-3 rasvhappeid sisaldavad toidulisandid. Lisaks soovitame sul tarbida vähem oomega-6 rasvhappeid sisaldavaid toite nagu taimseid õlisid ja töödeldud toite. Ka magneesiumi tarbimine võib aidata.

Selleks, et su seedimine oleks normaalne, on vaja tarbida ka palju kiudainerikkaid toite. Kui sinu mureks on kõhukinnisus, eelista chia seemneid, kaerahelbeid, otra, ube, läätsi ja enamikke puuvilju, eriti marju. Kui aga kurdad kõhulahtisuse üle, eelista nisujahu, rukkist ja riisi.

Kui aga eelmainitust pole kasu ning sul esineb seedeprobleeme ka muul ajal, räägi sellest kindlasti oma arstiga, et selgitada välja ega sul midagi tõsisemat viga ei ole.

Allikas: Mindbodygreen