Enamike naiste jaoks ei tähenda must karvakasv naba ümbruses suurt probleemi, mõnikord kuus kitkutakse need karvad kiiresti välja ja mure on murtud. Teiste jaoks, kellel on karvakasv seal ümbruses tihedam, see mure nii väike ei ole, sest tihtipeale tähendab suur kitkumine punetavat nahaümbrust ja sissekasvanud karvu, mis ei ole kõige meeldivam tunne ega vaatepilt.

Üks põhjus võib peituda geenides. Kui sinu ema või vanaema on terve elu kitkunud oma kõhu pealt karvu, võid üpriski kindel olla, et ka sina seisad varem või hiljem sellega silmitsi. Teine tegur võib seisneda hoopis raseduses. Jah, osadele naistele tekivad karvad kõhule juba teismeeas, teistele aga näiteks siis, kui nad jäävad rasedaks ja nende kehas hakkavad toimuma hormonaalsed muutused, mis peegeldavad eriti hästi karvakasvus. Mitmed naised on kinnitanud, et peale sünnitamist kadusid aegamööda nende kõhult ka karvad, teised aga nii õnnelikud ei ole.

Asi võib peituda ka vanuses. Vanematele naistele tekivad mõnikord lõua alla pikad tumedad karvad, teistele aga kõhule. See on paratamatu ja mõnel lihtsalt on nii.

Mõni naine võib enda teadmata silmitsi seista ka polütsüstiliste munasarjade sündroomiga. Allika UCLA Health kohaselt on umbes kümnel protsendil naistest see sündroom ja selle tulemusel toodab keha normaalsest rohkem testosterooni, mistõttu hakkavad naiste kehadel karvad kasvama nendes kohtades, kus tavaliselt kasvab meestel rohkem karvu.

Allikas: LittleThings