Tervisliku elustiili ning hea meditsiiniabi juures võib ka see olla tõeline kuldaeg.

VÕIMALIKUD PROBLEEMID

Üksinda elamine. Enamus naistest elab teatud osa elust üksi. (Umbes 90 protsenti vanadekodude elanikest on naised.) Sotsiaalselt teistest eraldatud naised surevad ligi kolm korda suurema tõenäosusega vähki kui teised naised.

Kuidas seda vältida:

- Olge jätkuvalt toimekas. Jätkake ja arendage oma kunsti- ja muusikahuvi, tehke ühiskondlikku tööd, abistage nooremaid.

- Hoidke oma tugigruppi tugevana. Veetke aega sõprade, pere või lemmikloomadega, et depressiooni vältida.

- Käige regulaarselt arsti juures mitte ainult tõsise terviseprobleemi korral, vaid ka jooksvate probleemide, näiteks unetuse, mälukaotuse korral abi saamas.

ARSTLIK KONTROLL

Laske kontrollida silmi. Sellises eas võib kergesti hakata kasvama kae, nii et kontrollige regulaarselt nägemist.

MIS TEIE KEHAGA TOIMUB

Hormoonid. vananedes toodab aju käbinääre järjest vähem keha rütmi hoidvat melatoniini, mistõttu teil on raske hommikuni välja magada.

Ainevahetus. Isu väheneb ja te võite kaotada kaalus palju. Multivitamiini- või kaltsiumipreparaadid aitavad kompenseerida lihaste tugevuse ja luude tiheduse kaotust. Mõõdukas füüsiline aktiivsus võimaldab teil säilitada paindlikkuse ja tasakaalu.

Nahk. Elastiini ja kollageeni tootvad rakud hakkavad purunema ning nahk muutub lõdvaks. Kasutage õrna näovett ning rikkalikult niisutajat.