Kurguvalu on talviti levinud külmetushaigus ning seda põhjustab peaaegu alati viiruslik infektsioon.  Üks kiire ja lihtne raviviis kurguvalu vastu on sooja soolaveega kuristamine. See rahustab põletikulist kurku ning võitleb infektsiooniga. Sega 1 teelusikatäis peenikest mineraalsoola umbes 250 ml sooja vee sees, kurista sellega kurku ja sülita välja. Korda seda 4-6 korda päevas, kuni kurguvalu taandub

Gripp tähendab paljude jaoks 3-4 päeva valdavalt voodis viibimist ja haigusega võitlemist. Väga sageli kaasneb gripiga ka nohu ja kinnine nina, mis teeb hingamise väga raskeks. Soolaveega loputamine aitab ninas olevat turset vähendada. Liiga sagedane nina loputamine soolaveega võib aga viia selleni, et sealt uhutakse lisaks liigsele limale välja ka vajalik limakiht, mis aitab sissehingatavast õhust viiruseid ja saasteaineid puhastada. Loputa nina soolaveega ainult siis, kui seda tõesti tarvis on, mitte rutiinselt. Sel moel saab nina lahti ning samas eemaldad ninast ka viiruseosakesi ja baktereid. Nina loputamiseks sega 1/4 teelusikatäit meresoola ja 1/4 teelusikatäit soodat 250 ml sooja veega. Nina loputamiseks on olemas ka spetsiaalsed ninaloputuskannud mida leiab loodustoodete poodidest.

Sinusiit ehk põskkoopapõletik on külmade kuude jooksul sagedane haigus, mis järgneb välja ravimata nohule. Näokoljus olevad nina-kõrvalurked toodavad lima, mille peamine eesmärk on sissehingatava õhu puhastamine. Kui bakteriaalse põletiku või vale toitumise tõttu hakkab lima liiga palju kogunema, siis nina-kõrvalurked blokeeruvad ning täituvad limaga, mis põhjustab ebamugavat rõhu tunnet, peavalu ja on ideaalne pinnas infektsiooni tekitavate bakterite paljunemiseks. Soolavee abil loputamine aitab liigset lima ja baktereid välja tuua ja toetab sel moel keha eneseparanemise võimet.

Kõrvapõletiku puhul soojenda pannil umbes kruusitäis soola 3-5 minutit ning vala see siis ettevaatlikult kas spetsiaalse riidest koti või paksu soki sisse. Sulge avaus ning aseta soe soolakott haigele kõrvale 5-10 minutiks. Ole ettevaatlik, et see ei kõrvetaks. Korda seda protseduuri igapäevaselt nii tihti, kui vaja. Soolakoti soojus aitab põletikulisest kõrvast vedelikku välja tuua ning paistetust ja valu leevendada.

Kuiv nahk on talvel paljude jaoks tõeline nuhtlus. Karmid tingimused väljas ning kütmisest kuiv siseõhk halvendab probleemi ning võivad viia valusate haavandite tekkeni. Soe meresoolavann kätele on hea viis nahka niisutada ja pehmendada. Kui lisad vannivette mineraalide poolest rikast mõrusoola ehk Epsumi soola, aitab see parandada naha seisukorda ning selles sisalduv magneesium imendub naha kaudu organismi, aidates lõõgastuda ja stressi leevendada. Naha niiskustasakaalu huvides on oluline vannis viibimise aega piirata ning mitte väga kuumas vees istuda — kuum vesi võib nahka hoopis omakorda kuivatada. Koheselt peale vannist välja tulemist kuivata ennast ja lisa nahale niisutavat kehakreemi või kehaõli.