„Ettevõttena on meil täita üks eriline missisoon – ühendada omavahel teadusmaailma innovaatilisus ja see, mis on üks eriline osa eestlaseks olemisest, meie puhas loodus,“ ütleb Chaga OÜ asutaja ja tegevjuht Siim Kabrits.

Aastaid erinevate loodustoodete ekspordiga tegelenud Siim Kabrits usub, et Eestimaa põhjamaine loodus on meie suur erisus maailmas, kus keskkonnaprobleemid aina kõnekamalt pead tõstavad. Siimu pere on mitme põlvkonna vältel otsinud erinevate terviseprobleemide jaoks abi just meie loodusest ja ravimtaimedest. Nüüd vallutab see terviselisand maailma.

Chaga OÜ alustaski esmajärjekorras immuunsussüsteemi toetavate chaga-eliksiiride tootmisega, ent järjest enam kasvatakse võimekust väärindada Eestimaa loodust laiemalt. Ettevõtte esimene turule jõudnud eliksiir oli Chaga Elemental, mis lisaks mustale pässikule sisaldab raudrohtu, männikasve, aaloed, mett ja teisi kodumaiseid ravimtaimi. Mõni aasta hiljem laiendati tooteportfelli Chaga Immuno eliksiiriga, kus alkoholisisaldus on asendatud astelpaju ja C-vitamiiniga.

Chaga-eliksiirid on Kabritsa sõnul eelkõige mõeldud meie imuunsussüsteemi toetama ja neist saab ammutada lisajõudu ka erinevate viirustega võitlemiseks. „Chaga’s usutakse olevat ligi 200 bioaktiivset ainet ja igal aastal viiakse läbi üha enam teaduskatsed, et chaga’s sisalduvate ainete ning nende mõju kohta tervisele üha rohkem teada saada. Usun, et lähiaastatel kuuleme suuri uudiseid teadusmaailmast ja tõestusi selle kohta, et chaga ehk must pässik on meie kodumaise looduse tõeline superstaar,“ räägib Kabrits.

Meditsiinliste seente kasvatamise ajajärk

Eelmisel aastal toimus ettevõtte arengus uue strateegilise liini avamine – siseneti meditsiiniseente kasvatamise maailma, pakkudes sel moel metsaomanikule võimalust väärindada metsa seda maha võtmata. „Meie huvi on see, et chaga’t kui toorainet jaguks kasvava nõudlusega toimetulekuks,“ räägib Kabrits. „Seetõttu saavad soovijad kasvatada oma kasemetsas chaga’t ja teenivad metsa säilitades samal ajal ka tulu,“ lisab ta.

Kabritsa hinnangul on praegune eriolukord toonud kaasa inimeste väärtushinnangute muutuse ning pöördumise uute innovaatiliste võimaluste poole, kuidas oma organismi toetada ja tugevdada: „Nii saavadki minu pere esiemade retseptil põhinevad chaga’st valmistatud tervisetooted inimesi aidata.“

Vaata rohkem Chaga eliksiiride ja ettevõtte kohta: chagahealth.eu

Jaga
Kommentaarid