Külm ja tuul pargib meie naha kuivaks. Ennetuseks ja esmaabiks soovitatakse aina kreemitada ja kreemitada. Kuid lisaks hooajalistele nahaprobleemidele on ka tõsiseid nahahaigusi, mille ravi annab tulemust vaid regulaarse hoolitsuse korral. Paks riietus varjab probleeme vaid teiste, mitte enda eest.

Spaast võib saada ka esmase diagnoosi

Varemalt läks klient sanatooriumi kindla soovi ja usuga saada leevendust mõnele haigusele. Kui sanatooriumi nimi muutus koos teenuste nimistu laienemisega spaaks, sattusid paljud segadusse, kas peale lõõgastuse ka endistviisi ravi saab.

“Saab,” kinnitab Estonia Medical Spa peaarst Hele Torop. “Kui räägime nahaprobleemidest, siis on meil spetsiaalsed ravipaketid. Kõigepealt kohtubki klient arstiga, kes kuulab ja vaatab kaebused üle ning võib anda isegi esmase diagnoosi. Sagedasemad on juhtumid, kus inimene tuleb juba kindla diagnoosiga ning ka nahaarsti soovitustega. Kuna meie võimalused aina laienevad, oskame omalt poolt soovitada kliendile kõige sobivamaid ja tõhusamaid ravivõtteid ning protseduure.”

Tema sõnul saavad kliendid abi nii nahasügeluse, nahatoonuse languse jmt puhul, aga ka leevendust kroonilistele nahahaigustele, eelkõige psoriaasile, dermatiidile, aknele.

Naharavipakett pannakse kokku vägagi konkreetselt, kuid iluravi protseduurid, mida saab juurde osta, lisavad kindlasti värskust ja head enesetunnet.

Surnumere keskus on siinkandis unikaalne

Nahahaiguste ravis on Estonia spaas kindel koht Surnumere keskusel, mis avati 2012. aasta märtsikuus. See on tõepoolest väike osa Surnumerest, sest Iisraelist tarnitakse siia ehtsat Surnumere soola, millel on ülimalt tervistavad omadused.

Soola ja mineraalide sisaldus on vees nii suur, et inimene püsib pinnal ilma jõupingutuseta. Surnumere vesi sisaldab 26 mineraali, muu hulgas kogu organismi ning naharakke taastavat naatriumi, kaaliumi, magneesiumi, kroomi, seleeni, broomi ja kloori. Väävel ja broom on aga lausa looduslikud antibiootikumid, mis peaks tõstma immuunsust ning tegema inimese naha puhtaks ja klaariks. Juba 20 minutit Surnumere basseinis hõljumist rahustab närve, kiirendab ainevahetust, mõjub hästi veresoonkonnale, liigestele, nahale, juustele ja küüntele.

Spetsiaalsed naharavipaketid vastavalt näidustusele

Naharavipaketti kuuluvad vastavalt konkreetsetele näidustustele arsti vastuvõtt (pakettidel alates neljast ööst), naha koorimine 5% salitsüülhappesalvi või Surnumere mudaga ning niisutamine avokaado-massaažikreemiga.

Igapäevasteks protseduurideks võivad kujuneda Surnumere soolavann, valgusravi kogu kehale UVB-valguspaneeliga või kahe bioptroni lambiga. Ülepäevased protseduurid on näiteks sügavniisutav vann sojaõliga ja sügavniisutav kerge üldmassaaž sheavõidega.

Lisaks võib klient tellida veel sügavniisutava üldmassaaži emuõli või argaaniaõliga, valguskammi

UV-raviks kehal või peanahal. Külmravi sobib punetava naha puhul (psoriaatiline või atoopiline nahapõletik), vastunäidustatud on kuiva ja ketendava naha korral.

Psoriaasi põdeja soovituslik ravikuuri pikkus on kaks-kolm nädalat kaks korda aastas. Teiste nahaprobleemide puhul piisab nädalasest ravikuurist. Raskeim psoriaasivorm (ulatuslik erütrodermia) nõuab kolmenädalast ravikuuri.


Tasub teada

Naharavipaketi näidustused

- Nahaprobleemid ja -haigused (allergiline,kuiv, vananev nahk, nahapõletikud, sh psoriaas, atoopiline dermatiit jne). 

- Neuroloogilised haigused.

- Liigese- ja lihasepõletikud.

- Lihasvalud.

- Vereringehäired.

- Stress, unehäired, ärevus.

Naharavipaketi vastunäidustused

- Ulatuslikud nahahaavandid.

- Kõrge vererõhk.

- Ägedad südameprobleemid.

- Broomiallergia.

- Värsked traumad.

- Kilpnäärme ületalitlus.

- Alanenud nahatundlikkus.

- Palavik.

- Epilepsia, tasakaaluhäired.