Last ei tohiks harjutada suhkruste jookide ega toitudega. Hammastele ei ole kahjulik mitte kasutatud suhkru hulk, vaid see kui tihti päevas seda tarbitakse.

Kõige tähtsamad on regulaarsed söögikorrad, mille vahele jäävad vähemalt kolmetunnised pausid ja mil hammastega kontakti satub ainult janujoogiks puhas vesi, mitte mahl.

Väikelaps ei tee ise valikuid vaid käitub perekonna ebatervislike toitumisharjumuste järgi. Sage igapäevane magusa tarvitamine kahjustab hambaid ja suurendab hambaaukude teket, lisaks suhkru tarbimissagedusele on ka suhkru koguse vähendamine organismi tervise seisukohalt tähtis.

Väidetavalt on tõestatud, et suhkru liigtarbimisega moodustuvad nõrgemad luud arenevas organismis. Nüüd, kui jõulud on tulemas on maiustuste kausi igapäevane laualhoidmine lapse hammaste tervisele väga kahjulik. Suhkur võtab ära näljatunde ja söömata jääb põhitoit.

Maiustused jäägu söögikorra lõppu magustoiduks,sellisel juhul ei ole magusa tarvitamine nii kahjulik kui vahepealne näksimine. Samuti sobivad puuviljad ja marjad söögikorda lõpetama, nad annavad hammastele närimist ning suurendab sülje hulka, mis puhastab hambaid.

Kõige tähtsam on meeles pidada:
*hambaid tuleb pesta kaks korda päevas vähemalt 2 minutit fluoriidi
sisaldava hambapastaga
*päevas peaks olema 4 põhitoidukorda mille vahele jäävad vähemalt 3
tunnised pausid
*janujoogiks tuleb juua vett
*põhitoidukordade vahepeal ei tohi näksida
*peale söömist võiks närida ksülitooliga närimiskummi