1. Hoia jalad kuivad

Parim viis higihaisu ära hoida on lihtne — hoia oma jalad kuivad! Kõik algab korralikust kuivatamisest pärast jalgade pesemist: pööra kõrgendatud tähelepanu varbavahedele. Pärast puhastamist kasuta jalapuudrit, eriti hea, kui see sisaldab mingit seenevastast ainet, näiteks klotrimasooli.

2. Kanna sokke

Kui vähegi võimalik, pane jalanõude alla sokid. Tänapäeval on olemas kõikide jalanõude alla sobivaid sokke, ka kontsakingade. Kui sokke ei ole, ei ima miski su higi ja seda tekib sinu naha ja kinga sisemuse vahele aina juurde. Kui tõesti sokke kanda ei saa, kasuta jalgadele mõeldud antiperspiranti (pane seda taldade alla ja varvaste vahele).

3. Hoolitse oma jalanõude eest

Enne ja pärast iga kandmist raputa oma kingade sisse beebipuudrit või talki või jalapuudrit.

4. Otsi abi baarikapist

Kui sellest kõigest jääb veel väheks, tee viinasokke. No tegelikult päris viinasokke teha vaja pole, lihtsalt immuta riidetükk viinaga ja puhasta sellega kaks korda päevas oma jalgu — viin on antiseptik ja hävitab seent ja baktereid, lisaks kuivatab ta nahka, nii et bakterid ei saa paljuneda, kuna nad vajavad paljunemiseks niisket keskkonda.

5. Millal peab külastama arsti?

Kui sa oled kõiki nelja eelnevat asja teinud ja sellest ikka märgatavat abi pole, siis on tarvis minna arsti juurde, kes selgitab välja, mis sellist liighigistamist põhjustab ja määrab ravi.

Allikas: Prevention