Täna jagab enda nippe looduslaps Mari Metsallik:

Sügis on minu lemmikaastaaeg. Kõik need värvid ja lõhnad ja varsti saabuva lume ootus — see kõik teeb väga rõõmsaks.

Armastus ja lähedus
Igasugune õrnuse ja helluse väljendamine igal võimalikul hetkel. See on kõige olulisem punkt terve olemiseks. Üks meie õnne ja heaolu eest vastutavaid hormoone on oksütotsiin. Keha toodab seda kõige rohkem läheduse ning puudutuste ajal. See teeb meid rahulikuks, õnnelikuks ja terveks. Selleta muutub keha vastuvõtlikuks haigustele ja immuunsus nõrgeneb, tekib stress ja kurbus.

Keha toodab palju oksütotsiini ja seega algab enesetervendus siis, kui kallistad või paitad armastatud inimest, hoiad tal käest või teed näiteks massaaži. Kuid oksütotsiini on ka võimalik üksi olles toota, näiteks enda lemmiktoitu süües, oma kallima peale mõeldes, enda keha kreemitades, soojas olles, lemmiklooma silitades. Igasuguste heade, lahkete ja armastavate mõtete olemasolul alustab keha selle hormooni tootmist.

Tantsimine
Mulle meeldib treenida ja liigutada end iga päev. Mõtete kaudu kutsume enda ellu nii soovitut ja mittesoovitut ja samamoodi kas ja kuidas me liigutame oma keha, annab kehale sõnumi, et just sellises suunas on vaja areneda.

Tantsimine muudab keha ja olemuse kergeks ja lendlevaks, samas muudab selle tugevaks ja annab head energiat. Iga päev tantsides annab see kehale selge sõnumi: areng toimub sellises suunas. Isegi kui sa parasjagu midagi ei tee, siis su keha teab ikkagi, mis suunas ta peab n-ö liikuma.

Kui liigutada eriti ei viitsi, siis on see keha jaoks ikkagi programmeerimine: areng toimub sellises suunas, et keha oleks kohandunud vaid laisklemiseks ja istumiseks. Ehk ta muutub nõrgaks ja loiuks ning väsib kiiresti.

Värsked puuviljamahlad
Minu argipäeva juurde kuuluvad magusad vitamiinid. Mahla joomine on üks suuri naudinguid, need on nii maitsvad ja magusad. Neid tarbides annad kehale parimaid toitaineid. See võiks olla sügisel igapäevane rituaal.