Sõjamees, kes kandis seda kivitükki endaga kaasas, jäi verises tapluses puutumatuks. Selle salapärase kivi omadusi on kirjeldanud oma töödes kuulsamad vanaaja tervendajad — Avicenna ja Paracelsus, kiites igati kivimi tervendavaid omadusi.

Meedikutel suured lootused
Šungiit kujutab endast teatud kindlal moel organiseerunud kristallvõrestikuga süsinikku sisaldavat looduslikku kivimit ja teda leidub maakeral ainult ühes kohas klombikeste e. „gloobulite“ näol. Just need süsinikaine gloobulid muundavad ja struktureerivad vette sattununa ümber vee molekulid, andes neile raviomadusi.

Hiljuti avastati süsiniku vorm, millele meedikud panevad põhjendatult erilisi lootusi, need on õõnsad sfäärilised molekulid ehk fullereenid. Praeguseks on fullereene looduslike mineraalide seas leitud ainult šungiidis ja just sellega seletatakse šungiidi toimet mitmete haiguste leevendamisel, inimese organite ja elundite nooruse, ilu ja värskuse säilitamisel.

Et vee omadused paraneksid, tuleb veenõusse panna paarsada grammi šungiiti. Esmalt tuleb see jooksva vee all ära loputada ja siis kaks-kolm liitrit vett peale valada. Sama kivi võib kasutada aastaid. Nii töödeldud vesi avaldab organismile üldtugevdavat ja noorendavat mõju: näonahk puhastub, nahk muutub elastsemaks, kortsud vähenevad. Selline vesi tugevdab juuksejuuri, vähendab kõõma teket, annab juustele terve läike.

Maakohtades piisab 30–60 kg šungiitkillustiku kaevu puistamisest, et puhastada vesi bakteriaalsest reostusest, nitraatidest, naftasaadustest, metallidest ning struktureerida ümber vee molekulid ravitoimelisteks. Šungiitveel on valuvaigistav ja põletikuvastane toime. Selle anti-bakteriaalsed omadused on unikaalsed, E. coli bakter hävib hetkega. Šungiitvesi aitab taastada immuun- ja energeetilist seisundit kroonilise väsimuse sündroomi korral. Tõestatud on, et fullereenid takistavad artereskleroosi teket ja arenemist.

Kui 1991. aastal hakati valmistama šungiidist joogiveefiltreid, võis mõne aja pärast nentida, et selline vesi leevendas enesetunnet paljude krooniliste haiguste puhul: maohaavandid, sapiteede tõved ja pankreas, kõrgvererõhktõbi, neerukivid, erinevad allergiavormid ja isegi ekseemid. 

Šungiitvann rahustab, vähendab stressi ja parandab und. Väikesed haavad ja lõhed nahal paranevad. Šungiitvannide regulaarse võtmise korral paranevad operatsioonijärgsed lõikearmid, kaob naha kestendamine. Šungiidipurul tammumine on hea massaaž näiteks eakatele ja sportlastele — ajab minema valu jalgadest ja ristluudest.

Šungiit muudab vee omadusi ja aitab säilitada nooruslikkust
Nii, nagu taim ei kasva vale happesuse tasemega mullas, nii on ka inimese tervise pandiks õige pH-tase organismis. 7,0 on neutraalne pH, sellest suuremad väärtused peegeldavad aluselist keskkonda ja väiksemad happelist. Kui organismis võtab võimust happelisuse osakaal, tekitab see näiteks väsimust, iiveldust, kõrvetisi, reflukshaigust, pea- ja lihasvalusid, kuiva piinavat köha, silmade kuivust. Sagedased on ka hingamis- ja kuseteede põletikud, ülekaalulisus, unehäired, kõrgenenud vererõhk. 

Üks hea viis organismi aluselisemaks muuta on aluselise vee joomine, lisades joogivette šungiiti. See on lihtsaim viis hoida head tervist ja reguleerida ka kehakaalu. Aluseline vesi võimaldab happeid neutraliseerida, takistab rasvkoe teket, kivide moodustumist kuseteedes, sapiteedes ja süljenäärmetes, hoiab seedetrakti korras, niisutab limaskesti ja ei lase nahal kortsu minna. Muutes organismi sisekeskkonna aluseliseks, saab keha ise hakkama teda vaevavate hädadega. Abi on saadud eri vaevuste puhul: alanenud on vererõhk, paranenud külmataluvus, kadunud on kroonilised vaevused ja viirushaigused.

Aitab ka lemmikloomi
Ka lemmikloomad ja -linnud eelistavad meelsasti šungiidivett. Selle kasutamine lemmikloomade toidus ja joogiveena vähendab kivide teket kuseteedes ja sapipõies, parandab kehakarvade või sulgede väljanägemist ja tervislikku olukorda, tugevdab luid ja hambaid, kõrvaldab naha sügeluse ja kestendamise. Samuti kaitseb lemmikuid allergia, parasiitide ja nakkushaiguste eest.

Veega, kus on olnud sees šungiit, aidatakse parandada edukalt meie neljajalgsete sõprade mürgistusi. Sellise toimega vesi aitab parandada loomade haavu ja haavandeid ning kaotab halva suulõhna. Nende koerte ja kasside karv, kellele on antud juua šungiidikillustikul seisnud vett, muutub märgavatavalt paksemaks ja hakkab kenasti läikima.
Kui toas on šungiidivaip või plaat, märkate, et teie koer või kass kindlasti tahab olla selle juures. Loom tunneb, mis on talle ja ta tervisele kasulik.

Loe täiendavalt:
www.tervisekivi.ee
Tervisekivi hulgi- ja jaemüük
Gyllenhaal OÜ

Jaga
Kommentaarid