Suudlemine vähendab stressi

Suudlemine vähendab stressihormooni kortisooli taset ja ja suurendab oksütotsiini ehk n-ö lähedushormooni taset sinu kehas. Need muutused aitavad sul lõõgastuda, unustada kõik probleemid ja nautida hetke.

Suudlemine teeb sind õnnelikuks

Kui sa suudled, siis su keha toodab endorfiine ehk n-ö õnnehormooni, mis tekitab heaolutunde. Suudlemine muudab ka teie suhet tugevamaks ja see teeb sind veel õnnelikumaks.

Suudlemine võitleb kaariese vastu

Sellele pole võib-olla kõige meeldivam pikalt mõelda, aga suudlemine eemaldab su suhu kogunenud bakterimassi, mis pikas plaanis ennetab hambaaukude teket. See pole muidugi mingi vabandus õhtul hambad pesemata jätta, aga kas pole juba seegi ülivahva, et midagi nii meeldivat on ühtlasi su hammastele kasulik?

Suudlemine tugevdab immuunsüsteemi

Suudlemisel vahetavad paljud sinu ja tema suus olevad bakterid oma elupaika. Selle tulemusena toodab su keha antikehasid, mis võitlevad haigustega — nii et suudlemine on omamoodi vaktsiin!

Suudlemine alandab kaalu

Ära muidugi seda looda, et piisab ühest plaksuvast hommikumusist ja kilod kukuvad. Aga korralik intensiivne suudlusralli tõstab su pulssi ja kiirendab seedimist. Lisaks nagu juba oli juttu, siis suudlemine alandab kortisooli taset — ning kuna see hormoon tekitab ka ülesöömist, siis kui sa selle hormooni taset suudeldes alandad, siis väheneb ka sinu söögiisu.

Nii et hakka ruttu suudlema! Või noh… siis, kui pärast tööd oma kallimaga kokku saad.

Allikas: Skinny Mom