Londoni St George’i ülikooli professor Sanjay Sharma ütleb pärast inimeste tervise ja liikumisharjumuste põhjalikku uurimist, et isegi neil inimestel, kes hakkavad rohkem liikuma alles 70ndates eluaastates, paraneb tervis ja eluaastaid lisandub. “See uurimus on väga oluline,” ütleb professor Sharma. “See näitab, et kasvõi kerge trenn, kui seda teha iga päev, aeglustab vananemisprotsessi. Me ei saa muidugi vananemist vältida, aga me saame seda aeglustada ja edasi lükata. Kui me treenime iga päev, siis näeme me 70ndates nooremad välja ja veame end üsna normaalse tervisega 90ndatesse eluaastatesse välja.”

Professor Sharma lubab, et regulaarne trenn lisab elueale 3-7 aastat. “Treenimine on antidepressant, ta parandab psüühilisi funktsioone ja kahandab dementseks jäämise riski.”

“Kui sinu sihtmärk on su kodust 20-25 minuti jalutuskäigu kaugusel, siis ära mine bussiga, vaid jala,” paneb professor Sharma kõigile südamele.

Terved inimesed võiksid jalutamise asemel mõnikord ka joosta või kiirkõndi teha. Südameprobleemidega inimesed joosta ei tohiks, küll aga tõsta kõndimise tempo nii kõrgeks, et nad suudaksid selle tempoga küll rääkida, aga mitte näiteks laulda.

Mis siin enam mõelda — hakakem aga kõndima!

Allikas: Daily Mail/Naisteka arhiic

Jaga
Kommentaarid