Kõnealune 30 aastane naine kaalus enne dieedi alustamist 73 kilo. 11 kuuga võttis ta maha ligi 19 kilo. Arstide poole pöördudes diagnoosita tal Wernicke entsefalopaatia.

See on sündroom, mida seostatakse tugeva alkoholismiga ja selle sündroomile omased ajukahjustused arenevad välja pikema perioodi jooksul. Wernicke entsefalopaatia tekib tavaliselt äkitselt ning väljendub äkilistes järskudes silmaliigutustes või silma liigutavate lihaste halvatuses, millega kaasneb halb tasakaal, taarumine või suutmatus kõndida. Põhjuseks peetakse B1 vitamiini defitsiiti. Tavaliselt kaasneb kroonilise alkoholismiga kehv toitumine, sage oksendamine, mis kõik aitavad defitsiidi kujunemisele kaasa.

Antud naise haigusjuht oli arstidele mõistatus. Sest tema toidusedel oli küll vähekaloriline, kuid tasakaalustatud. Lisaks tarvitas ta veel B1 vitamiini tablette ning näljatunde leevendamiseks taimset toidulisandit. Alkoholi kuritarvitamine puudus. Haiguse arenemine oli kõigele lisaks ebatavaliselt kiire.

Kui Wernicke sündroom jääb ravimata, võib tagajärjeks olla alaline ajukahjustus. Selle juhtumi puhus süstiti naisele lihasesse suures koguses tiamiini(B1 vitamiin) ning sümptomid kadusid mõne päevaga ning patsient pääses ajukahjustusest.

Kuna muud tegurid välja langesid jäi arstide huviorbiiti taimne toidulisand, mida patsient viimase 11 kuu jooksul oli tarvitanud.

Dr. GianPetro Sechi Itaalia Sassari ülikoolist arvas, et taimne vahend võis takistada kehal B1 vitamiini ehk tiamiini omastada.

Dr. Mike Green Astoni ülikoolist kinnitas, et on tõendeid selle kohta, et dieedi pidamine avaldab mõju vaimsetele võimetele, antud juhul ei olnud kaalukaotus aga tõsine. Samuti võib nälgimine kaasa tuua tõsiseid häireid ka muudes süsteemides, kuid antud juhul polnud tegemist sellise radikaalse dieediga.

Moraal: ka kasulikud toimingud võivad valesti tehes pöörduda teie vastu.

Mitte ühtegi taimset toidulisandit/teed, vitamiini, mineraali ei tohi tarvitada järjepanu mitmeid kuid. Isegi kui teile meeldib tänu neile saavutatud tulemus. Kuidas neid siis kasutada: toetavate ravikuuridena, mille pikkus max 1 kuu ja neid vajadusel korrata (2-3 korda aastas).

Ning kindlasti tuleks enne “parandustööde” kallale asumist teha enda jaoks selgeks kasutatavate preparaatide võimalikud koosmõjud.

Juhul kui saate hakkama stimulaatoriteta, siis peate arvestama, et muudatused toidulaual ei tohi olla radikaalsed. Vahest on abi juba väikestest muudatustest. Näiteks vahetada rafineeritud ja eeltöödeldud toiduained naturaalsete vastu, piirata suhkru ja jahutoodete tarbimist, vahetada kohv ja karastusjoogid rohelise tee ja vee vastu ning pöörata rohke tähelepanu puu- ja juurviljale.

Enne kaalu langetama asumist harige ennast ning kuulake oma keha, sest kõigil nii õnnelikult mina ei pruugi.