Enamus inimesi joob, kui neil on janu, aga tavaliselt valitakse vee asemel mingi muu jook. Oma rolli mängivad vee tarbimisel ka klimaatilised tingimused ning aastaaeg. Ekspertide sõnul on vee joomine kasulik igal ajal, kuna vesi hõlbustab seedimist ja reguleerib kehatemperatuuri.

Vesi puhastab rakke ning moodustab umbes 60 % kehakaalust. Vesi aitab teha meil kauem ning efektiivsemalt trenni. Korralik veejoomine aitab vältida kõhukinnisust ning võibolla isegi halba tuju. Ja kuna vesi on looduslik söögiisu summutaja, aitab ta meil kaalus alla võtta ning soovitud kehakaalu säilitada. Vesi hoiab naha ilusa, kuigi aknest lahti saamiseks ainult veest ei piisa. Samuti aitab piisav vee tarbimine kaitsta kuseteesid nakkuste eest.

Kes peaks vett jooma? Meie kõik, aga iseäranis oluline on see rasedatele, last rinnaga toitvatele emadele ja sportlastele. Ka kuumas ja niiskes kliimas on mõistlik tarvitada ohtralt vett. On teatud tegevusalade esindajaid, kellel on raske tervislikke vee joomise harjumusi omandada. Sellised elukutsed on õpetajad, stjuardessid ja meditsiiniõed.

Vedelike, iseäranis vee joomine trenni ajal aitab leevendada survet südame-veresoonkonnale ning parandab tulemusi. Pingutava trenni järel tuleb asendada kaotatud vedelik, vastasel juhul ähvardab teid krooniline vedelikukaotus. Jooge vett enne trenni, selle ajal ja pärast ning pidage meeles, et vesi alandab kehatemperatuuri, muutes seeläbi trennitegemise turvalisemaks.

Veest leiavad iseäranis abi neerukividega inimesed, kuna vesi lahustab uriinis olevat kaltsiumi ning vähendab kivide moodustumise ohtu. Arstidest on uroloogid arvatavasti kõige innukamad vee väärtuste propageerijad. Ka on tõestatud, et kui juua suurem osa päevasest veekogusest ära enne kella kuut õhtul, kaob ka vajadus öise tualettruumi külastamise järele.

Teil ei ole aega jälgida mitu klaasi vett te päevas joote ? On muid meetodeid, mis näitavad, kas veetarbimine on teie organismile piisav. Tume uriin viitab sageli sellele, et te ei joo piisavalt vett.

Vee joomine ei ole paljude jaoks kuigi harjumuspärane tegevus, kuid olukord pole sugugi lootusetu. Veejoomisharjumusi on võimalik endal kujundada. Alustage sellest, et joote iga söögi kõrvale klassi vett. Kui asi käpas, siis võtke töö juures või kodus toidukordade vahel kohvitassi asemel kätte klaas veega.