Varasemad uuringud on näidanud, et on olemas tõenäoline seos kiudainete ning soolevähi riski vähenemise vahel. Lisades vanadele uurimuste tulemustele aga uute uuringute tulemuse on tõendid ilmselged. Kiudaineid on alati peetud väga kasulikeks ning paljud valivad leiva, pasta ja riisi just kiudainetesisalduse järgi. Viimasel ajal on mitmed teadlased aga arvanud, et me tarbime liiga palju kiudaineid ning see võib põhjusta kõhuvalusid, gaase ning paistes olekut. Kõhuprobleemidega inimestele soovitatakse sageli kiudainete tarbimist vähendada ning see on mitmetele ka hästi mõjunud.

Samal ajal näitavad aga uuringud, et kiudaineterikas toit vähendab soolevähi riski. WCRF (World Cancer Research Fund) on uurinud erinevaid faktoreid, mis avaldavad mõju soolevähile ning leidnud, et füüsiline aktiivsus vähendab ning alkohol suurendab soolevähi riski. Riski tõstavad ka lihatooted, iseäranis punane liha, eriti kui tegemist on tugevalt suitsutatud või soolatud toodetega.

Allikas: vardforbundet.se