Merje Einfeldt nimetab jõuallikatest sidrunit, jõhvikaid, mustikaid ja greipi. “Üks vähem teada fakt on, et peale C-vitamiini on tugev antioksüdant ka beetakaroteen, mida leidub palju porgandis — see on väga hea külmetuse algfaasis,” märgib farmatseut ja lisab, et esmatähtis on põdura oleku korral end siiski korralikult välja puhata.

Einfeldt nimetab suurepäraseks külmetusrohuks ka isetehtud puljongit. Nimelt vallandab pikk keetmine — pott võiks tulel podiseda vähemalt kuus tundi — kontidest aineid, mis on kasulikud nii seedimisele, luudele, liigestele kui ka sidekoele ehk immuunsüsteemile tervikuna. Puljong on ka rikkalik mineraalaineallikas ja aitab reguleerida vere glükoosisisaldust.

Loe veel näpunäiteid, kuidas ennast talvel turgutada, ajakirja Naisteleht värskest numbrist.