1. Leia dieet, mis sulle sobib

Uuringud on välja selgitanud, et parim aeg dieedi alustamiseks on 32 — oma 20ndates sa sõid kõike, mis pihku jäi ja 40ndates hakkad sa oma välimusest juba vähem hoolima, nii et 30ndad on parim dieeditamise aeg.

2. Leia trenn, mis sulle sobib

Vali pigem selle järgi, mis sulle meeldib, mitte selle järgi, mida keegi ütleb, et sulle vaja on. Trenni puhul on kõige olulisem järjepidevus — ja seda on saavutada võimalik ainult siis, kui sa teed seda, mis sulle meeldib.

3. Kontrolli igal kuul oma rindu

Katsu kord kuus oma rinnad korralikult läbi, et avastada võimalik kasvaja võimalikult vara. Kui rinnas on mingi tükk, pöördu kohe arsti juurde.

4. Loobu kemikaalidest oma majapidamises

Kodu saab puhtaks ka looduslike vahenditega: kindlasti oled kuulnud, mida kõike sooda, sidruni ja äädikaga teha saab. Neid kasutades säästad nii oma raha kui tervist.

5. Hakka kaloreid lugema

30ndates naine, kes ei ole kehaliselt väga aktiivne, vajab päevas 1600 kuni 1800 kalorit. Kui sa oled aktiivsem või teed koguni kõvasti trenni, vajad kaloreid muidugi rohkem.

6. Hoolitse oma jalgade eest

Aastad kõrgetel kontsadel käimist on su jalgu kahjustanud. Tee jalgadele regulaarselt trenni ja kohtle neid hästi, sest nad peavad sind veel aastakümneid kandma.

7. Seisa rohkem

Proovi nii palju kui võimalik istumist vältida. Paljusid asju saad sa teha istumise asemel seistes.

8. Uuri oma pereliikmete terviselugusid

Teadmine on jõud — ja kuigi võib-olla su ema ei taha rääkida su vanaema dementsusest või onu depressioonist, on hea oma võimalikke terviseriske teada, et oskaks neid paremini vältida.

9. Tegele oma rühiga

Alates 30ndatest võivad su luud hõrenema hakata. Jälgi, et tarbiksid piisavalt kaltsiumi ja istuksid sirgelt.

10. Saa rohkem orgasme

Aga mitte ainult sellepärast, et need on nii head. On tehtud selline uuring, kus naistel keset orgasmi kompuuterdiagnostika tehti — ja tuli välja, et patsientidel suurenes orgasmi ajal verevool kõikidesse aju osadesse.

11. Hoia oma hormoone kontrolli all

Selleks proovi regulaarselt magada — maga vaikses ja pimedas kohas ja proovi ärgata koos päikesega. Selline tsükkel reguleerib hormoone, mis hoiavad sind energilise ja õnnelikuna.

12. Kanna alati päikesekaitsekreemi

See, et sa päikest ei näe, ei tähenda, et ta sind pilvede tagant ei ründa. Nii et kanna päikesekaitset kogu aeg, et vältida haigestumist nahavähki. Ja ilmselt ei taha sa ka kortse.

13. Loobu rämpstoidust

Sest see on rämps.

14. Joo igal hommikul vett

Klaas vett esimese asjana igal hommikul tõstab su keha ja aju hüdratsioonitaseme õigele tasemele ja hoiab seedimist korras.

15. Kasuta hambaniiti

On äärmiselt oluline toidujäätmed oma hammaste vahelt eemaldada. Seal tekkivad bakterid võivad tekitada hambaauke, igemehaigusi ja isegi hambakaotust.

16. Vaata vähem telekat

On tehtud uurimus, mis kinnitas, et naised, kes vaatavad telekat rohkem kui kaks tundi päevas, mitte ainult ei söö rohkem, vaid ka ebatervislikumalt.

17. Jäta suitsetamine maha

Naised, kes jätavad suitsemaise maha enne oma 40ndat sünnipäeva, elavad vähemalt kümme aastat kauem nendest, kes seda ei tee.

18. Õpi raha säästma

Rahaprobleemid on tervisele kahjulikud: need võivad tekitada depressiooni, kõrget vererõhku, unetust, liigsöömist ja liigset alkoholi tarbimist.

19. Külasta nahaarsti

Mida vanemaks saad, seda probleemsemaks su nahk muutuda võib. Kuivemaks, kortsulisemaks — kõik need hirmsad asjad. Külasta dermatoloogi, kes aitab sul oma nahka õigesti hooldada. Lisaks saab nahaarst su sünnimärgid ja muud nahamoodustised üle vaadata, et teha kindlaks, kas nendega võib olla midagi pahasti.

20. Ära joo ennast magama

Klaas veini enne magamajäämist ei ole hea mõte. Sulle küll tundub, et sa jäääd siis kiiremini magama, aga pikas plaanis tekitab alkoholi abil uinumine insomniat.

Allikas: She Knows