PEA

Peenike:
Ülikõhnadel inimestel kaob kehalt rasvkude, sama toimub ka näos oleva nahaaluse rasvkoega. Seepärast on ülikõhnadel inimestel silmad tihti “aukus” ja põsed lohkus.

Kõik luud tulevad selgelt esile ja inimese nägu omandab koljuluude kuju. Samas näo iseloomulikud jooned ongi peamiselt luude — ka hambumuse — määrata, nii et pea ega näo kuju oluliselt ei muutu.

Tüse: Liigne rasvkude ladestub erivalt sõltuvalt kehatüübist ja inimese eripärast. Kuid enamasti on rasvunud ka inimese nägu, mistõttu kaovad sageli isikupärased näojooned. Rasv ladestub ka põskedele ja lõua alla, mis teeb kaela suhteliselt lühikeseks ja põsed prunti. Juustega kaetud peanahal on rasvkudet vähe ja seega seal peakuju ei muutu.

PIKKUS
Peenike: Kui kasvueas on kehakaal olnud normaalne ja organismi hormonaalne seisund on stabiliseerunud, siis hilisem liigne kõhnus kehapikkust ei mõjuta.

Tüse: Drastiline ülekaal avaldab liigset survet ja raskust liigestele, eelkõige põlvedele ja tallavõlvile. Seetõttu võib tekkida põlvedes deformatsioon (nn O-jalad) või võib toimuda tallavõlvi oluline lamenemine ja see võib keha üldpikkust pisut vähendada.

LIBIIDO
Peenike: Alakaalulistel naistel on libiido enamasti alanenud. Ka see on tingitud hormonaalsetest häiretest ning võib viia isegi enneaegse menopausini. Halvimal juhul võib viia koguni psühholoogilise hirmuni vahekorra ees. Ülikõhnade meeste hulgas on levinud probleem impotentsus.

Tüse: Ülekaalulistel on libiido vähenemine enamasti tingitud kehalise võimekuse vähenemisest ja füüsilise jõudluse alanemisest. See toimib otseselt, aga probleemid võivad olla ka psüühhilist laadi.

VILJAKUS
Peenike: Viljakuse eeldus naisel on normaalne hormonaalne tasakaal ja regulaarne menstruaaltsükkel. Eri hormoonid, mis naise menstruaaltsüklit reguleerivad, on sõltuvuses rasvkoe hulgast. Alakaal puberteedieas võib põhjustada hormonaalse häire, mille tõttu munasarjade töö saab alatiseks häiritud ega taastu ka kehamassiindeksi normaliseerudes. Seetõttu ei ole viljastumine võimalik.

Tüse: Ülekaalulistel naistel võib hormoonsüsteem olla häiritud nagu alakaalulisetel, aga seda teiste mehhanismide kaudu. Neil tekib enamasti hüperinsulineemina ja suhteline östrogeenide ülekaal, mille tulemusena tsükkel häirub ja ovulatsioone enamasti ei toimu.