Roheline tee
Selles sisalduv kofeiin stimuleerib südametegevust ja sunnib keha kiiremini kaloreid kulutama. Lisaks sisaldub rohelises tees ainet nimega katehhiin, mis aitab osade ekspertide arvates põletada kõhul paiknevat rasva. Proovi juua kolm väikest tassitäit päevas. 

Ajakirja maikuu numbrist leiad:
  • Jah, ka sul on G-punkt
  • Detox-dieet teeb imet?
  • Oska oma töökohta hoida
  • Eestlannade uued sõltuvused
  • Shoppa nagu proff
  • Tuuni kodu värskeks!
  • Eemaldame stressimärgid näolt ja kehalt

Jogurt
Jah, piimatoodetes on küll palju kaloreid, samas sisaldavad nii tavaline kui ka madala rasvasisaldusega jogurt probiootikume ehk “sõbralikke” baktereid, mis vastavalt uuringutele aitavad lahti saada rasvast, mida keha ladestab. 

Kohv
Kofeiin annab ainevahetusele paraja vungi, samuti algatab see kehas lipolüüsi ehk rasvarakkude lagundamist. Üks kuni kaks tassi kohvi päevas teeb su kehale head.

Kaneel
Et mitte laskuda meetripikkustesse selgitustesse, miks kaneel on kasulik, lisa ¼ kuni 1 tl kaneeli iga päev näiteks müslisse, salatikastmesse, marinaadi või jogurtisse. See aitab veresuhkrul liikuda rakkudesse, kus see kulutatakse energiaks — vähem suhkruid ladestub rasvaks.

Tšillipipar
Seda leidub suures koguses tulises salsakastmes ning Tai, India ja Hiina karriroogades. Need toidud on tulvil ainevahetust ergutavat ainet — kapsaitsiini –, mis annab tšillipiprale terava maitse. Lisaks suurendab kapsaitsiin kehatemperatuuri, lükates ainevahetuse veel kiirema hooga kaloreid põletama.

Kana ja kala
Toidu seedimine kulutab energiat. Keha põletab rohkem kaloreid, seedides valke, kui ta teeks seda süsivesikute ja rasvadega tegeledes. Ühesõnaga, tarbides iga päev paar portsu valgurikkaid toite, nagu kana, kala ja tofu, hoiad ainevahetuse töös ka pikalt pärast söömise lõpetamist.

Artikli täispikka versiooni saab lugeda kuu lõpuni vaid ajakirjast.