Millest ma räägin?

Vaatasin hiljuti dokumentaalfilmi „Hungry for Change", millest näidatakse väga selgelt, kuidas toiduainetetööstus meiega manipuleerib ning millised on selle tagajärjed Ameerikas. Kahjuks on eurooplased varsti samamoodi rasvunud ja haiged nagu seal. Filmi põhisõnum seisneb selles, et meile söödetakse erinevate toiduainetega igasugust prahti sisse, et me muutuks võimalikult paksuks ja endaga rahulolematuks.

Miks see töötab? Inimesed on programmeeritud sööma kõrge energia- ja rasvasisaldusega toitu, et elada üle need ajad, mil midagi süüa ei ole. Probleem seisneb aga selles, et tänapäeval sööme me valesid asju, milles suure kalorihulga kohta ei leidu piisavalt toitaineid. Ja nii oleme me pidevalt näljased, sest meie keha ei saa vajalikke aineid kätte, ning sööme liiga palju. Ülejääv energia talletatakse keharasvaks. Loomulikult ei taha me olla paksukesed ning et seda vältida, loovad firmad erinevaid tooteid a la suhkruvaba, rasvavaba ja kaloriteta toiduaineid. Näiteks võib tuua rasvavabad „Fitness"-helbed firmalt Nestle, milles rasva asemel on suur hulk suhkrut. Ja nii sööme me ennast veelgi paksemaks ning toiduainetetööstus aina kasvab ja kasvab, sest me tarbime absoluutselt kõike, mida nad meile ette söödavad.

Sellised dieettooted (dieetkoola, light-tooted jne) peaksid meid justkui aitama, kuid tegelikult on need pungil erinevatest kemikaalidest, mis sõna otseses mõttes meie organismi seestpoolt õgivad. Nendest kemikaalidest on võimalik sõltuvusse jääda nagu näiteks nikotiinist. Seda on aga raske tõestada, sest isegi teaduslikud uuringud on toiduainetetööstuse poolt juhitavad ning nende eesmärkide täitmiseks kujundatud.

See kõik on üks suur rahategemine ja olgem ausad, see on ka nii imelihtne, sest enamik inimesi on liiga lollid saamaks aru sellest, mida nad endale sisse söövad. Ka mina ei ole mingi erand, sest ma ei oskaks iialgi mingi toiduaine koostisosade mõju täpselt kirjeldada. Kõige kurvem on muidugi see, et enamik inimesi see üldse ei huvitagi. Nad söövad rõõmuga toiduaineid, milles on üle kümne koostisosa, mida nad isegi hääldada ei oska.

Vot seda üritan mina küll vältida! Palun tehke seda teiegi, sest ainult nii võite kindlad olla, et TEIE otsustate oma tervise ja kehakaalu üle.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema
kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.