1. Väldi stringe ja tangasid

Seksikalt napp pesu on magamistoas küll väga omal kohal, kuid igapäevane kandmine rikub su tervise. Kui sa mõtled, kuidas sul stringid jalas käivad ehk sellele, kui lihtne on bakteritel tagumikust su tuppe liikuda, siis mõistad, kui ebamugav ja tervisevaenulik see valik on. Kui sa ei ole valmis stringe tavaliste aluspükste vastu vahetama, võta need palun vähemalt ööseks jalast.

2. Vale materjal

Parim on puuvill! See laseb nahal rohkem hingata kui siid või sünteetika. Kui su alumine ots saab piisavalt õhku, ei hakka seal seenhaigused ja infektsioonid levima.

3. Pärast trenni vaheta ka pesu

Trennijärgne dušš ei päästa sind, kui tõmbad hiljem jalga needsamad higised aluspüksid. Higi on fantastiline bakteripesa ning pärmseentele meeldib väga niiskes, pimedas ja soojas kohas

4. Pesed liiga vänge pesuvahendiga

Värske pesu lõhn on mõnus küll, aga liiga palju pesuvahendit või -loputajat hakkab lõpuks su õrna intiimpiirkonda ärritama. Seetõttu tuleks aluspesu esiteks pesta käsitsi ja teiseks kasutada lõhnatuid ja allergeenivabu pesuvahendeid.

5. Ära pressi end liiga kitsasse aluspesusse

Kindlasti on sul oma lemmikpüksikud, millest sa ei suuda kuidagi loobuda. Aga vaata tõele näkku — kui sa oled 5 kilo juurde võtnud, siis need ei lähe sulle enam jalga. Sa küll suudad need kuidagi üles tõmmata, aga tulemuseks on see, et su kintsudele ja puusadele jäävad koledad randid. Miss veel hullem — kui midagi pigistab ja hõõrub su intiimpiirkonda, tekitab see kohe kindlasti infektsioone ja lööbeid.

6. Iial ei tohi samu pükse mitu päeva järjest kanda

Paljud naised kannavad samu aluspükse mitu päeva järjest ja imestavad siis, miks neil pidevalt alumise otsaga probleeme on — küll sügeleb, küll kiheleb, tekivad imelikud voolused jne… Nutikamad arvavad, et kui kantud püksikud pahupidi jalga panna, siis sellest piisab — on nagu uued. No ei ole! Püksikuid tuleb vahetada iga päev ja see ei ole mingi peenutsemine või vastuvaidlemise koht.