Aimee Rouski on 19aastane Crohni tõbe põdev neiu. Ta postitas oma Facebooki hiljuti kolm vägagi mõjuvat fotot, mis internetis otsekohe kulutulena levima hakkasid.

Esimene foto tema postituses näitab, milline paistab Aimee välja teistele inimestele:

Tavaline kena noor neiu, eks ole?

Järgmine pilt on aga selline:

Rouski räägib oma postituse all oma haigusest ja seda väga positiivsel toonil, selgitades, et ta on alati oma haigusega rahujalal olnud, sest midagi pole ju teha, tal lihtsalt on see. Ta selgitab, et Crohni tõve tõttu on tal eemaldatud jämesool, pärasool ja pärak. Tal on peensoolestoom ehk ileostoom — kõhu eesseinale tehtud uus avaus, mille külge on õmmeldud peensool ja mille kaudu väljub peensoole sisu. Ileostoomiga peab pidevalt kasutama kogumiskotti, sest ileostoomist voolab eritist peaaegu pidevalt.

Lisaks neile puuduvatele sooltele puuduvad Rouskil ka reie sisekülje lihased, sest neid kasutati tema suurte haavade plastikaks. Reite sisekülgedel on suured armid:

Aimee Rouski oli 15aastane, kui tal algasid tohutud kõhuvalud, nii et ta suutis vaevu kõndida ja süüa. Tal diagnoositi Crohni tõbi. Neiu läbis kolm rasket operatsiooni ja viibis pärast neid veel seitse kuud haiglas.

Rouskit inspireeris oma postitust tegema inimeste vähene teadlikkus Crohni tõvest ja teistest haigustest, mida pole inimesele peale vaadates nähagi. Ta ütleb, et inimesed arvavad tihti, et tema Crohni tõve diagnoos tähendab lihtsalt seda, et tal aeg-ajalt kõht valutab, aga tegelikkuses oleks see haigus ta peaaegu tapnud.

Rouski julgustab ka teisi inimesi mitte häbenema oma haigust ja üleüldse armastama ennast täpselt sellistena, nagu nad on. Tuleb tunnistada, et see verinoor neiu on targem, kui nii mõnigi meist…

Allikad: Metro, HuffPost, Facebook, Stoom.Maoloputus.

Vaata ka Aimee Rouski Facebooki lehte — SIIT!