Optimaalne D-vitamiini tase on talvel vaid kolmel inimesel sajast. Suvine D-vitamiini tase on ootuspäraselt kõrgem, kuid ka siis on ligi kolmandik rahvastikust vitamiinivaeguses ning optimaalne on D-vitamiini tase vaid 12 % inimestel.

Paljudest uuringutest selgub, et D-vitamiin pakub kaitset mitmete haiguste vastu, alates nohust kuni vähktõveni. D-vitamiini puudust seostatakse ka südameveresoonkonna ja krooniliste haigusega, lisaks on D-vitamiin oluline luustiku hea seisukorra säilitamisel.

Kust D-vitamiini saab?

D-vitamiin on üks väheseid vitamiine, mida keha ise toodab. Tootmiseks vajab keha päikesevalgust. Suvel ammutatud D-vitamiini varusid jagub paariks kuuks, kuid oktoobri keskpaigaks on ka need varud ammendunud ja talvel on väga oluline D-vitamiini koguda lisaallikatest.

D-vitamiini allikaks päikese kõrval on igapäevane toit — parimad allikad on rasvane kala (kalamaksaõli), munakollane, või, maks, pärm, metsaseened, vähesel määral piim ja liha aga ka toiduained, kuhu on lisatud D-vitamiini.

Mis on D-vitamiiniga rapsiõli?.
See on unikaalne ja innovaatiline toode, kuna looduslikult ei sisalda ükski taimeõli D-vitamiini. D-vitamiiniga rikastatud rapsiõli on mitmekülgselt kasutatav neutraalse maitse ja lõhnaga õli, mis sobib eelkõige salatitesse ja küpsetamiseks, aga ka madalamal kuumusel praadimiseks.

Miks on D-vitamiiniga rapsiõli kasulik?
Lisaks D-vitamiinile sisaldab Risso+ rapsiõli looduslikult palju antioksüdante ja E-vitamiini, rohkelt küllastumata rasvhappeid, mis on kasulikud rasvad. Samuti leiab D-vitamiiniga rapsiõlist oomega-3-rasvhappeid ning võrreldes teiste tavapäraste toiduõlidega vähem küllastunud rasvhappeid. Üks lusikatäis (10 ml) katab 10 protsenti täiskasvanu soovitatavast päevasest D-vitamiini kogusest.

Risso+ D-vitamiiniga rapsiõli on pakendatud ainulaadsesse valguskindlasse plastikpudelisse, mis tagab võrreldes tavapäraselt levinud läbipaistva pakendiga õli parimate omaduste pikemaajalise säilimise.

Jaga
Kommentaarid