Kurkum

Kurkumit on Hiina meditsiinis kasutatud juba tuhandeid aastaid. See leevendab nii valu kui mõjub ka põletikuvastasellt. Seda võib segada nii oma smuutide hulka, kasutada tinktuuri, pulbrina kui teha teed. Näiteks võid soojendada piima, segada sinna sisse mett ning natukene kurkumipulbrit. See on ideaalne külmetuseravim!

India neemipuu

Neemipuu lehti kasutatakse Ajurveeda tarkuste kohaselt näiteks selleks, et nahk ilusa ja säravana püsiks. Lisaks sellele mõjub ta ka põletikke peletavalt. Seega saab kasutada seda nii akne kui ka kergemate vistrike ravimiseks. Traditsioonide kohaselt peaksid sa lehed purustama pastalaadseks seguks ning selle siis otse nahale kandma.

Ingver

Ingver mõjub soojendavalt, aitab vereringel normaalset tööd teha, parandab seedimist ja jääkainete väljutamist. Kõige lihtsam viis ingveri tarbimiseks on sellest teed keeta. Pane veega pott tulele, lõigu sinna ingverit ning lase 10 minutit seista. Kurna ning joo 1-4 tassitäit päevas.

Must pipar

Piprast räägitakse enamasti Ajurveeda toidumaailmas, kuid tegelikult on must pipar ka muudel puhkudel hea abimees. Tegemist on tugeva antioksüdandiga, mis sisaldab mangaani, kaaliumit, C- ja K-vitamiini. See mõjub nii valu vaigistavalt kui ergutavalt väsimuse vastu.

Selitatud või

Kui tunned, et sul on vaja natukene närve rahustada, siis peaksid just selitatud või oma toidulauale tooma. Unetuse vastu saad abi mõnusast kokteilist — sega kokku tass sooja piima, näpuotsatäis kaneeli, kardemoni ja supilusikatäis selitatud võid. Magad kui ingel!

Allikas: Harper’s Bazaar