Burnie meenutab sündmust nii: “See mees ütles mulle, et vabandage, kas te teate, et teil on seljal musta värvi sünnimärk, mille võiks kindlasti arstil üle vaadata lasta?”

Alguses mõtles Burnie, et mees üritab talle külge lüüa. Aga kui mees hakkas rääkima oma õetütrest, kes suri melanoomi tagajärjel juba 25-aastasena, sai Burnie aru, et mehe mure ja hoolimine on ehe.

Sellele episoodile järgnenud nädalal läks naine arsti juurde ja ta seljal olevalt sünnimärgilt võeti biopsia — tuli välja, et tegemist oligi pahaloomulise kasvajaga.

Sünnimärk opereeriti koos suure tüki nahakudedega ära. Õnneks olid pärast operatsiooni tehtud testid puhtad — kasvaja ei olnud kaugemale levinud.

“Arstid rääkisid mulle, et kui sünnimärk oleks mu seljal veel pool aastat olnud, oleks kasvaja nii kaugele levinud, et mu elu oleks ohus olnud,” rääkis Burnie ise.

Nüüd otsib Burnie Facebooki kaudu seda meest taga, kes ta kasvajale osutas. “Tahaksin kinkida talle sületäie lilli ja teda isiklikult tänada, et ta mu elu päästis.”

Allikas: NZ Herald