Uuring viidi läbi üheteistkümnes Euroopa riigis, kokku küsitleti 6027 naist ning 676 arsti, õde ja ämmaemandat. Ilmnesid märkimisväärsed erinevused selles, mida naised rasestumisvastastest vahenditest mõtlevad ning mida neid nõustavad tervishoiutöötajad arvavad, et naised mõtlevad.

Arstide ja patsientide arvamused läksid lahku alates küsimusest, kui palju soovivad naised saada nõustamist rasestumisvastaste vahendite osas. Tulemustest lähtuvalt soovitavad uuringu läbiviijad tervishoiutöötajatel olla rasestumisvastasest vahenditest rääkides aktiivsem pool, et julgustada naisi oma vajadustest rohkem rääkima.

60% uuringus osalenud naistest vastas, et soovib saada erinevate rasestumisvastaste vahendite kohta regulaarset ja täiendavat informatsiooni. Tervishoiutöötajate arvates sooviks 46% nende patsientidest saada infot erinevate rasestumisvastaste vahendite kohta.

50% uuringus osalenud naistest, kes võtavad pille, on viimase kolme kuu jooksul vähemalt korra nende võtmise unustanud. Sealjuures on 22% neist unustanud võtta pille kolmel või enamal korral. Tervishoiutöötajate hinnangul on kolme viimase kuu jooksul pillide võtmise vähemalt korra unustanud 36% naistest.

37% naistest vastas, et on kasutanud SOS-pille vähemalt korra elus ning neist 46% on teinud seda kahel korral või rohkem. Tervishoiutöötajate hinnangul on nende patsientidest SOS-pille kasutanud 23%.

73% naistest vastasid, et kaaluksid hormoonspiraali kasutamist rasestumisvastase vahendina, kui saaksid selle kohta rohkem informatsiooni. Tervishoiutöötajate arvates on spiraalist huvitatud 38% naistest.

62% naistest vastas, et on huvitatud rasestumisvastastest vahenditest, mis ei sisalda üldse või sisaldab vähesel määral hormoone. Tervishoiutöötajate arvates oleksid nimetatud variantidest huvitatud 45% nende patsientidest.

TANCO uuringust

TANCO (European Thinking About Needs in COntraception) uuring viidi läbi online-küsitlusena tervishoiutöötajate ning nende juures visiidil käinud naiste hulgas. Uuringu valimisse kuulusid Hispaania, Portugal, Prantsusmaa, Šveits, Iirimaa, Rootsi, Soome, Sloveenia, Tšehhi, Poola ja Belgia.

Küsitleti 676 tervishoiutöötajat (87% naistearstid, 8% üldarstid, 5% õed või ämmaemandad) ja 6027 reproduktiivses eas naist (vanuses 18-49 aastat).

Nii naised kui tervishoiutöötajad hindasid kontratseptiivide juures tähtsaimaks usaldusväärset toimet.