"Mulle on see toode ka toredaks üllatuseks," ütleb Ülemiste Südamepteegi juhataja Külli Teder ja võtab riiulist asja, mis näeb välja nagu huule- või liimipulk.

Kasutada on seda pulka väga lihtne: tõmbate triibud naha peale nendesse kohtadesse, kuhu villid võivad tekkida - eelkõige kandadele, aga ka varvastele, kui jalanõud sinna suruvad - ja nahale tekib kaitsekiht, mis hõõrdumise ära hoiab ning villi ei tule.

Külli Tederil endal villipulga kasutamise kogemust seni veel pole, aga mitmed tuttavad on öelnud, et aitab küll. "Üks inimene rääkis, et läks pulma tuliuute kontsakingadega, mis natuke pigistasid. Pisut valus oli tantsida küll, aga villid jäid tookord tulemata," jagab ta teiste kogemust.

Kevadtööde hooaeg on tulemas ning sageli tekivad ka innukatel aednikel talvel tööriistadest puhanud pihkudesse esimestel aiatööpäevadel rakud. "Seda pulka võib kasutada kätelgi," julgustab proviisor aednikke proovima.

Toodet võib vabalt katsetada ka spordijalanõude kandmisel. Kuigi parima villidevastase ning tervist säästvama toimega on siiski ideaalselt sobivad jalanõud ja õigesti valitud sokid.

Esmaabina sobib pulka kasutada isegi läbi õhukeste sukkade, kui tunnete, et mõni koht jalal muutub hellaks.

Tootjafirma väidab, et tegemist on loodusliku koostisega hooldusvahendiga, kuid millega täpsemalt, seda pole võimalik pakendilt välja lugeda.

Villipulk on nahale kantuna täiesti nähtamatu ja mõnusa disainiga. Seda on hea taskusse pista nii meestel kui naistel, kes sumedal suveõhtul, uued kingad jalas ja naeratus näol, kohtama kõpsutavad.

Ja kel juhtuvadki jalad rakku minema, sel tasub ikkagi sammud apteeki seada - uusi ja nähtamatu disainiga villiplaastreid on viimastel aastatel rohupoodide riiulitele tekkinud ridamisi. Kas need ka tõhusad on? Raske öelda, enne kui omal nahal järele proovinud pole.