Kaasaegne kontratseptiiv, mille kasutamisele tuleb mõelda vaid korra nädalas, jõuab Eesti apteekidesse müügile juba septembris.

Evra on tikutoosi suurune nahavärvi plaaster, mis kinnitatakse kas tuharale, alakõhule, turjale või õlavarrele ning see jääb nahale üheks nädalaks.

Plaastrit vahetatakse samal nädalapäeval kolmel järjestikusel nädalal, neljas nädal on plaastrivaba.

Evra plaaster püsib kindlalt nahal ka saunas, duši all või ujudes, see ei sega sportimist ega sunni kandjat muutma oma tavapärast elustiili.

Evra plaastri toime põhineb revolutsioonilisel tehnoloogial, mis võimaldab toimeainetel ühtlaselt ja pidevalt läbi naha vereringesse imenduda.

Rasestumine hoitakse ära ovulatsiooni pärssimise teel sarnaselt harilike antibeebipillidega.

Kliinilised uuringud kinnitavad, et Evra on tõhus, hästi talutav ning selle vähesed kõrvaltoimed on sarnased suukaudsete rasestumisvastaste tablettide omadele.

Maineka ajakirja Time hinnangul on rasestumisvastane plaaster 2002. aasta üks põnevam leiutis maailmas.

Unikaalne rasestumisvastane vahend on juba müügil USA-s, Suurbritannias, Soomes ja Rootsis ning peatselt ka teistes Euroopa riikides.

Ameerika Ühendriikides on plaaster vähem kui aastaga saavutanud populaarsuselt teise koha väljakirjutatud hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite seas.

Uudse rasestumisvastase plaastri tootjaks on ravimifirma Janssen-Cilag International.

Lisainfo:

Eesti Pereplaneerimise Liit
telefon 655 2755

Seksuaaltervise Kliinik
Dr Kai Haldre
telefon 051 12 170