Claire arvas alguses, et pidev väsimus on tingitud ebaregulaarsest menstruatsioonist – ühel kuul päeval algasid ja mõni nädal hiljem ei olnud endiselt lõppenud. Naise günekoloog kahtlustas, et emakas on healoomuline kasvaja ning saatis ta operatsioonile. Kirurgid avastasid aga midagi hoopis hirmsamat.

“Operatsioon pidi olema rutiinne ja lihtne, ent selgus, et tegemist on vähkkasvajaga,” rääkis naise kaasa Glenn. “Kui me sellest teada saime, olime hirmul ja šokis, ent hakkasime kohe lastele mõtlema, et kuidas nad ilma emata üles kasvavad. Siis muutsime mõtteviisi ja otsustasime, et kõigest hoolimata hakkame võitlema. Ravi kestis pool aastat ja lootsime, et oleme sellest lahti saanud, ent saime hoopis teada, et vähk oli levinud maksa. Arstid ütlesid, et midagi pole teha. See oli kohutav uudis.”

Niisiis hakkas Claire valmistuma omaenda surmaks. Enne ei olnud kummalgi vanematest isegi testamenti. “Tegime selle kohe ära ja hakkasime seejärel planeerima, kuidas lastele emast mälestusi jätta. Matuseid ei ole suutnud me veel organiseerima hakata,” rääkis mees, kes peagi paraku leseks jääb. Paari lapsed Angus ja Sophie teavad, et ema on haige, ent detailidesse veel laskutud pole. “Me üritame koos sotsiaaltöötajate ja psühholoogidega panna paika strateegiat, kuidas seda kõige valutumalt teha. Surm polegi siin kõige hirmsam aspekt, vaid just laste valu. Nad on meile kõige tähtsamad,” rääkis naine.