Terviseleht kirjutab:

"Juba 1999 a teatas Euroopa Ravimite Hindamise Amet, et soovitab vastsündinute vaktsineerimiseks kasutada vaid neid vaktsiine, milles pole elavhõbedaühenditest konservante.

Sama tungiva soovitusega on esinenud ka USA vastavad ametid ja Pediaatria Akadeemia. Põhjust soovituseks andsid kahtlused, et vaktsiinides sisalduvad elavhõbedaühendid võivad tekitada mitmesuguseid neuroloogilisi probleeme - n kõnehäireid. Kindlaid tõendeid, et vaktsiinidest saadud elavhõbeda hulk võiks ületada norme või et just need ühendid on mingi tervisehäire põhjuseks, praegu pole, kuid seda nimetatakse potentsiaalseks ohuks.

Tiomersaali e elav-hõbeda orgaanilist ühendit kasutati laialdaselt vaktsiinides 1930. aastatest kui väga efektiivset bakteritevastast ainet, eriti kui oli tegemist pakenditega, millest pidi jätkuma paljude süstimiseks ja mis sageli seisid mõnda aega avatult. Probleem on, et elavhõbe ei välju kehast kuigi kergesti, st ladestub organismis.

Eriti käib see väikelaste kohta - neil ei teki sappi, mis on põhiliseks elavhõbeda väljutamise võimaluseks. Ohustatuks peetakse eelkõige väikse sünnikaaluga imikuid, kes kehakaalu kohta võivad saada rohkem elavhõbedat. Elavhõbedavabade vaktsiinide kasutamine on hulga lihtsam, kui eemaldada elavhõbedat toidust või mujalt keskkonnast.

Praegu vaktsineeritakse imikuid B-hepa- tiidi vastu omavalitsuse raha eest vaid Tallinnas ja kasutusel on elavhõbedast vaba vaktsiin. Ravimiamet ei näe aga elavhõbedas mingit probleemi ja seetõttu ei suuna Haigekassa arste elavhõbedavaba vaktsiini kasutama. Seega peavad lapsevanemad väljaspool Tallinna olema ise tähelepanelikud, et eriti väikelastele ikka ohutumat vaktsiini süstitaks. Ja ega endalegi liigset elavhõbedat (mis sest, et vähe) sisse süstida lasta mõtet pole - eriti, kui puhtamat vaktsiini kasutada saab. "

Vaktsiinides sisalduvate lisaainete üle on välismaal lokku löödud juba pikemat aega.

Nagu eelnevat selgus, et pea meie Ravimiamet raskemetallide kasutamist ohtlikuks. Seda enam peab igaüks meist, eriti aga lapsevanemad ISE silmad-kõrvad lahti hoidma, sest vabandused stiilis: ma sellele ei mõelnud, ei tee tehtut olematuks. Kõik, mis on seotud ravimitega on seotud riskiga. Valikute langetamiseks tuleb pluss poole kõrval endale alati selgeks teha ka miinuspool ja seejärel lähtudes riskifaktoritest ja plusse-miinuseid kaaludes langetada ENDA otsus.

Muuseas : apteegist ravimit ostes heidame pilgu (kasvõi muuseas vastunäidustuste reale, uurime negatiivseid reaktsioone). Kui paljud teist on seda sama teinud vaktsineerima minnes? Uurinud paberilt vaktsiini koostist ja kõrvaltoimeid ? Kui paljud teavad, et vaktsiini kõrvalmõjud ei pruugi ilmneda kohe, vaid ka alles kuu-kahe-kolme pärast?

Seda, millele tavatarbija ei mõtle, teavad aga need, kes tootmisega tegelevad.

Juba 2001. aasta 29.jaanuaril tegi kasumit mittetaotleva California korporatsiooni Natural Woman, Natural Man, Inc. president Jock Doubleday Ühendriikides litsentsi omavatele ning regulaarselt laste vaktsineerimisega tegelevatele arstidele ja ravimifirmadele järgmise pakkumise:

Esimene arst või vaktsiine tootva firma juht, kes joob avalikult ära “kokteili” standardsete vaktsiinide koostisesse kuulvatest lisaainetest koguses, mida Ühendriikide Haiguskontrollikeskus oma 2000. aasta juhistes kuueaastasele lapsele manustada soovitab saab autasuks 20.000 dollarit (312.000 krooni).

Kokteil ei sisaldaks haigustekitajaid, vaid ainult standardseid vaktsiinide lisaaineid tavalises vormis ja vahekorras. Ehk siis muuhulgas elavhõbedaderivaati (tiomersaal), etüleenglükooli, fenooli (desinfitseeriv värvaine), bensetoonkloriidi (desinfitseeriv aine), formaalaldehüüdi (säilitusaine ja desinfitseeriv aine) ning alumiiniumi.

Mikstuuri segaks kokku kolm Jock Doubleday poolt nimetatud meditsiiniala asjatundjat ja kolm eksperimendis osaleja poolt nimetatud meedikut. Mikstuur doseeritakse vastavalt selle jooja kehakaalule.

Osaleja ning tema esindajad ja pärijad peavad ühtlasi võtma endale kohustuse mitte süüdistada võimalikus tekitatud kahjus ühtegi selle toiminguga seotud osapoolt.

Kuna osaleja on kas rutiinselt vaktsineerimisega tegelev meedik või vaktsiine müüva ravimifirma juht, siis on eelduseks, et osaleja peab kõiki vaktsiini lisaaineid turvaliseks ning seega ka nendest ainetest koosnevat kokteili turvaliseks.

Kokteilijoomine ise toimub kuue kuu jooksul pärast osalejaga kirjaliku lepingu sõlmimist ja tingimuste täpsustamist. Pakkumine on tähtajatu, välja arvatud juhul, kui keegi teeb sarnase sisuga, aga suurema pakkumise.

Praeguseks hetkeks on üks Hamburgi pediaater sellele pakkumisele lisanud S-seeria 600 Mercedese (Brabus E V12) pluss selle transpordikulud Ameerika Ühendriikidesse. Guinnessi rekorditeraamatu toimetajate sõnul on see Mercedes maailma kiireim neljaukseline sedaan.

Senini pole osaleda soovijaid leidunud. Huvitav miks? Need lisaained on ju väidetavalt ohutud ja ükski ravimifirmade poolt finantseeritud uuring pole tuvastanud seoseid näiteks tiomersaali ja närvikahjustuste vahel. Jock Doubledayga saab võtta ühendust aadressil jockdoubleday@aol.com.